Päivän Sana 26.04.2017
- Koittaa aika - sanoo Herra Jumala -
jolloin minä lähetän maahan nälän.
En leivän nälkää,
en veden janoa,
vaan Herran sanan kuulemisen nälän.

Aam. 8:11

Vuoden hauskin joulukalenteri avautui

Kirkkonummen suomalainen seurakunta tarjoaa nettisivuillaan joulukalenterin aikuiseen makuun. Joulukalenterin on kuvittanut monipuolinen taiteilija Markus Bäckman.

Kirkkonummen joulukalenteri kunnioittaa jouluperinteitä, mutta sekoittaa siihen annoksen huumoria keventämään aikuisten joulukiirettä. Tietenkin myös lapset voivat seurata tätä joulukalenteria.

– Itselleni joulukalenteri oli lapsena voimakas ja lumoava ilmiö. Sen avulla sai laskeuduttua vähitellen yhä syvemmälle ja syvemmälle kohti joulun tunnelmaa. Se oli ehdoton asia, muistelee Bäckman.

Joulussakin humoristinen puoli

Markus Bäckmanin toteutti joulukalenterin sarjakuvatyylisillä piirroksilla.

– Joulussa minulle on tärkeää hiljaisuus, kiireettömyys ja itsensä armahtaminen. Olen kuitenkin luonteeltani sellainen, että kiinnitän huomiota kaikenlaiseen outoon ja huvittavaan, ja sellaistahan löytyy jatkuvasti arjesta ja juhlasta. Kaikesta löytyy humoristinen puoli, se on yksi elämän suoloista.

– Piirtäminen on aina hauskaa. Siihen uppoutuu niin, ettei huomaa ajan kulua ja huolet unohtuvat. Tyhjä, valkoinen paperi, jolle saa itse alkaa maalailla maailmoja, on hyvin terapeuttinen ja antoisa juttu, hymyilee Bäckman.

Siirry joulukalenteriin:

Julkaistu 2.12.2014 12:51 | sivu pävitetty 2.12.2014 klo 13:02:20