Päivän Sana 24.04.2017
- Koittaa aika - sanoo Herra Jumala -
jolloin minä lähetän maahan nälän.
En leivän nälkää,
en veden janoa,
vaan Herran sanan kuulemisen nälän.

Aam. 8:11

Voimaantuminen auttaa toipumaan

Sunnuntaina 18.11. Kirkkonummella vietetään valtakunnalliseen mielenterveysviikkoon liittyvää kynttilätapahtumaa.Valtakunnallista Mielenterveysviikkoa vietetään viikolla 47. Viikon teema on voimaantuminen. Sillä tarkoitetaan ihmisen omaa, henkilökohtaista prosessia löytää voimavaransa.

Voimaantumisella on tervehdyttävä vaikutus, kun ymmärtää itseään ja huomaa, että voi vaikuttaa toipumiseensa.

Tämän on tärkeää psyykkisten vaikeuksien keskellä olevalle, joka voi kokea suurta avuttomuutta. Sosiaalinen tuki jää vajaaksi, jos psyykkisiä vaikeuksia on vaikea jakaa toisten kanssa. Näin on usein, koska vaikeuksia hävetään.

Vaikeuksien kanssa ei pidä jäädä yksin

Tärkeää on avun hakeminen, vaikka jotkut selviävät omin keinoin tai sosiaalisen tuen avulla. Jos oireet pitkittyvät, on hyvä hakea ammattiapua, jotta toipuminen pääsisi mahdollisimman pian alkuun.

Avun hakeminen on vastuun kantamista ja joskus uskallustakin vaativaa. Tärkeintä on, että ei jää pyörittelemään vaikeuksiaan yksin. Elämä on joukkuelaji, joten avun hakeminen on ihmiselle annettu keino päästä eteenpäin.

Itsemurhan uhrien muistopäivä

Mielenterveysviikko käynnistyy itsemurhan uhrien muistopäivänä sunnuntaina 18.11.  Silloin järjestetään kynttilätapahtumia eri puolilla Suomea.

Tapahtumalla kunnioitetaan itsemurhan tehneiden muistoa ja yritetään tuoda lohtua läheisensä menettäneille. Samalla tahdotaan nostaa esille itsemurhien ehkäisyn tärkeys. Itsemurha-aikeet on hätähuuto, johon pitää suhtautua vakavasti.

Kynttilätapahtuma keskustassa

Tapahtuma alkaa sunnuntaina 18.11. klo 14.30 Katinkontissa Kirkkonummen mielenterveysyhdistys Kisu ry.n toimitiloissa, Kuninkaantie 5–7 A.

• klo 14.30 Katinkontti
    Puheenvuoro: kansanedustaja Raija Vahasalo
    Musiikkia ja kahvitarjoilu
  • klo 15.45 Kynttiläkulkue Katinkontista kirkolle
    Kynttilät jätetään tapulin eteen palamaan. Hiljainen hetki.
  • klo 16 Kirkkonummen :
    Hartaushetki, pastori Hannu Suni ja kanttori Mari Sirén

Mukaan voi myös tulla vain osaan tapahtumaa.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä ruotsalaisen seurakunnan ja Kisu ry:n kanssa.

Julkaistu 13.11.2012 15:47 | sivu pävitetty 21.11.2012 klo 15:09:05