Päivän Sana 24.07.2017
Herra on kansansa voima,
voideltunsa apu ja turva.

Ps. 28:8

Verso tuo musiikkielämyksiä maailmalta

Verso piti harjoitusleirin Räfsössä elokuun lopussa.

Afrikassa Laulu- ja soitinyhtye Verson esittämiä lauluja lauletaan kirkossa ja kadulla.
– Siellä evankeliumin sanoma tulee ihmisten arkeen mukaan. Musiikki ja usko luovat toivoa ja antavat voimaa, Ilona Nyman kertoo.

Samaa elämyksellisyyttä tavoittelee Verso, jonka Nyman perusti ensi töikseen tultuaan kanttoriksi Kirkkonummelle yhdeksän vuotta sitten.

Kansan ja kadun rytmit

Verson lähemmäs kolmekymmentä laulajaa ja soittajaa harjoittelee Masalan kirkolla kerran viikossa.

– Helposti innostuvaa, ennakkoluulotonta ja reipasta väkeä, Ilona Nyman tiivistää.

Ilona Nyman johti Misa Criollan Kauniaisten kirkossa helmikuussa 2009. Kuva: SLS / Sari Lehtelä.

Misa Criolla päätyi Verson ohjelmistoon, kun kuoro vieraili pari vuotta sitten kirkkomusiikkijuhlilla Uudessakaupungissa.

Misa Criolla on argentiinalaisen pianistin ja säveltäjän Ariel Ramirézin laulu- ja instrumenttiteos. Siinä kirkollisiin teksteihin yhdistyvät kansan ja kadun rytmit Latinalaisesta Amerikasta.

Messu kuullaan Tapiolan kirkossa sunnuntai-iltana.

Yhteisön ja laulun voima

Ennen Kirkkonummelle asettumista Ilona Nyman lauloi Suomen Lähetysseuran Jakarandakuorossa hän kymmenisen vuotta. Jakarandasta Ilona Nyman löysi aviomiehensä, muusikko Pekka Nymanin. He ovat yhdessä tehneet reissuja eteläiseen Afrikkaan.

– Afrikan matkoilla minuun vetosivat erityisesti yhteisön ja laulun voima sekä se, että musiikkia ei vangita nuottiviivastolle, Ilona Nyman kertoo.

Verso-kuoronsa kanssa Nyman aikoo jatkaa latinalaisamerikkalaisissa tunnelmissa. Tapiolan messun jälkeen he suunnittelevat tutustuvansa Ramirézin joululauluihin.

Misa Criolla Tapiolassa su 13.9.

Laulu-ja soitinyhtye Verso esittää Ariel Ramirezin Misa Criollan Tapiolan kirkossa su 13.9 klo 18. Lattarimessussa lauletaan myös muuta messumusiikkia Latinalaisesta Amerikasta.

Nina Stjernvall-Kiviniemi

Julkaistu 11.9.2009 17:11 | sivu pävitetty 11.9.2009 klo 17:38:54