Päivän Sana 26.04.2017
- Koittaa aika - sanoo Herra Jumala -
jolloin minä lähetän maahan nälän.
En leivän nälkää,
en veden janoa,
vaan Herran sanan kuulemisen nälän.

Aam. 8:11

Varenka saarnasi päivähoidon kevätkirkoissa

Päivähoidon kevätkirkkojen saarnana esitettiin tänä keväänä Varenka-nukkenäytelmä. Päivähoitomentorit Nina Haapa-aho, Anne Teukku ja Riittaleena Tuomi työstivät Varenkan. He myös toteuttivat lavastuksen ja itse esityksen.

Nuket ja päivähoidon väki lauloivat yhdessä ”Jumala meitä kutsuu suojaan turvaisaan”. Laulua vetämässä päivähoitomentori Riittaleena Tuomi.

Päivähoidon kevätkirkkoja pidettiin Kirkkonummella toukokuussa yhteensä 19. Niissä oli kävijöitä runsas 1500.

Varenka auttaa ja rukoilee

Lapset seurasivat esitystä hyvin keskittyneenä.
Varenka kotinsa ikkunan ääressä.

Näytelmä perustuu venäläiseen kansansatuun. Varenka on mökissään asuva ystävällinen ja auttavainen nainen, jonka kotiin olivat tervetulleita sodan vuoksi matkaan lähteneet kulkijat. Varenka antaa heille ruokaa ja yhdessä he rukoilevat Jumalalta suojaa sodan aikana.

Rukousvastauksena sataa lumi, joka peittää Varenkan mökin. Sotilaat kävelevät ohitse ja niin Varenka ja hänen ystävänsä ovat lumen suojaamassa mökissä turvassa.

Kirkkohetkiä yhteistyöllä

Päivähoidon kirkkohetkiä on monena vuonna toteutettu yhdessä päivähoidon lasten ja aikuisten kanssa. Usein lapset ovat valmistaneet jotakin kirkkoon tullessaan. Tänä keväänä päädyttiin siihen, että lapset ja aikuiset saavat tulla kirkkoon katsomaan ja kuulemaan.

Leena Salmensaari

Julkaistu 25.5.2009 20:35 | sivu pävitetty 25.5.2009 klo 20:51:19