Päivän Sana 30.04.2017
- Koittaa aika - sanoo Herra Jumala -
jolloin minä lähetän maahan nälän.
En leivän nälkää,
en veden janoa,
vaan Herran sanan kuulemisen nälän.

Aam. 8:11

Vapaaehtoistyöstä eväitä työhön ja vapaa-aikaan

Liki puolet suomalaisista tekee vapaaehtoistyötä urheiluseuroissa, vanhempainyhdistyksissä, seurakunnissa tai muuten vaan organisoidun toiminnan ulkopuolella.

Vapaaehtoistyö ei välttämättä tarkoita vuosien sitoutumista. Se voi olla myös kerta- tai projektiluontoista toimintaa, joka sopii tekijänsä omaan elämäntilanteeseen.

Keskiviikkona 15.4. on mahdollisuus päivittää luutuneita käsityksiä vapaaehtoistoiminnasta osallistumalla vapaaehtoistyön koulutustilaisuuteen Kirkkonummen seurakuntatalolla.
Kirkkonummen suomalaisessa seurakunnassa on tällä hetkellä tarjolla parikymmentä erilaista vapaaehtoistehtävää.

Kutomista, tukemista, parturointia

– Tehtäviä on hyvin monenlaisia yksittäisessä tapahtumassa auttamisesta aina pidempiaikaista sitoutumista vaativiin tehtäviin, valottaa johtava diakoniatyöntekijä Mika Siltala.

Esimerkkinä kertaluotoisesta tehtävästä hän mainitsee lastenhoidon tapahtumissa, pitkäaikaisesta tukihenkilönä toimimisen. Vapaaehtoistyö on monipuolista.

– Tekijöitä tarvitaan sukkien kutomiseen tai hiusten parturoimiseen. Vapaaehtoistyö tarjoaa seurakunnille mahdollisuuden kokeilla erilaisia juttuja ennakkoluulottomasti.

Vapaaehtoistyöstä saa hyvän mielen

Vapaaehtoisena toimiva Stina löysi sopivan tehtävän lehti-ilmoituksen perusteella.

– Käyn Gesterbyn kirppiksellä laittamassa tavaraa myyntiin. Silloin tällöin olen ollut seurakunnassa kolehtia keräämässä, keittämässä keittoa tai laittamassa aamupalaa.

– Vapaaehtoisena olen ollut pari vuotta. Tämä on mielenkiintoista ja tästä saa hyvän mielen.

Vapaaehtoisille tai vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille järjestetään koulutustilaisuus keskiviikkona 15.4. klo 18–20 Kirkkonummen seurakuntatalolla.

Kouluttajina toimivat Liisa Reinman Kansalaisareenasta ja Ilkka Kalmanlehto Kirkkopalvelut ry:stä.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Johanna Lahtinen

Julkaistu 13.4.2015 14:06 | sivu pävitetty 13.4.2015 klo 16:34:08