Päivän Sana 26.04.2017
- Koittaa aika - sanoo Herra Jumala -
jolloin minä lähetän maahan nälän.
En leivän nälkää,
en veden janoa,
vaan Herran sanan kuulemisen nälän.

Aam. 8:11

Uusi piispa valitaan marraskuussa

Espoon hiippakunnan piispan vaakuna.

Ehdolla Espoon hiippakunnan piispaksi ovat Seinäjoen kirkkoherra, teologian tohtori Tapio Luoma, 49, sekä Espoon Leppävaaran kirkkoherra, teologian tohtori, Kalervo Salo, 53.

Ehdokkaisiin voi tutustua kirkon verkkosivuilla osoitteessa

Sivuilla on nähtävissä ehdokkaiden videohaastattelut.

Haastatteluissa Luoma ja Salo pohtivat muun muassa, onko naispappeuden vastustajilla ja samaa sukupuolta olevien avioliiton kannattajilla paikka samassa kirkossa. He paljastavat myös itselleen läheisimmän Raamatun henkilön.

Kolme vaalipaneelia

Espoon piispanvaalissa järjestetään kolme paneelia, joista ensimmäinen on tiistaina 11.10. klo 18.30 Järvenpään seurakuntatalolla. Paneelikeskustelujen aiheet ovat ajankohtaisia kuten kirkon jäsenyys, talous, rakennemuutos, parisuhdekysymykset ja maahanmuuttajat.

Kaksi muuta paneelia järjestetään 12.10. klo 19 Lohjan seurakuntatalolla ja 25.10. klo 18.30 Espoon tuomiokirkon seurakuntatalolla.

Järvenpäässä ja Espoossa pidettävät paneelit videoidaan, ja ne voi katsoa taltioituna. Videot löytyvät ja .

Vaalipäivä 4. marraskuuta

Vaalipäivä on perjantaina 4.11. Ehdokkaista eniten ääniä saanut valitaan uudeksi Espoon piispaksi. Vaalissa on äänioikeus noin 690 äänestäjällä. Äänioikeutettuja ovat Espoon hiippakunnan papit ja lehtorit, seurakuntaneuvostojen valitsemat maallikkovalitsijat, hiippakunnasta valitut kirkolliskokouksen maallikkoedustajat, hiippakuntavaltuuston maallikkojäsenet ja tuomiokapitulin lakimiesasessori sekä maallikkojäsen.

Kirkkonummen edustajat

Kirkkonummen suomalaisesta seurakunnasta äänestykseen osallistuvat papit sekä 17 seurakuntaneuvoston valitsemaa henkilöä: Virpi Miettinen, Jaana Nuottanen, Raija Lemberg, Ari Harinen, Tuija Kaurila, Risto Miettinen, Raimo Elonsalo, Merja Rekola, Pentti Erkkilä, Hanna-Leena Hickey, Tuulia Väkeväinen, Eila Korhonen, Tuomo Pentikäinen, Tarja Seppänen, Eero Hirvonen, Antti Salonen, ja Eino Haukijärvi.

Lisäksi äänioikeutettuja kirkkonummelaisia ovat hiippakuntavaltuuston maallikkojäsen Jaakko Rahja ja tuomiokapitulin maallikkojäsen Johanna Lumijärvi.

Uusi piispa aloittaa helmikuussa

Uusi piispa vihitään virkaansa 12. helmikuuta Espoon tuomiokirkossa. Hän aloittaa virassaan 1.2.2012, jolloin nykyinen Espoon piispa Mikko Heikka jää eläkkeelle.

Julkaistu 11.10.2011 12:31 | sivu pävitetty 12.10.2011 klo 13:49:57