Päivän Sana 24.04.2017
- Koittaa aika - sanoo Herra Jumala -
jolloin minä lähetän maahan nälän.
En leivän nälkää,
en veden janoa,
vaan Herran sanan kuulemisen nälän.

Aam. 8:11

Uusi majoitusrakennus leiriläisille

Räfsön leirisaareen valmistui juuri kesän alussa uusi majoitusrakennus. Rippikoululaiset ja monet muut kesänviettäjät voivat nyt yöpyä aiempaa mukavammin. Rakennuksessa on vuoteet 40 leiriläiselle.

Uusi majoitusrakennus on L:n muotoinen. Molemmissa siivissä on sekä neljänhengen asuinhuoneita että kokoustila. Sosiaalitilat ovat ajanmukaiset – varustukseen kuuluu mm. inva-wc.

Uusimajoitusrakennus sijaitsee Räfsön päärakennuksen välittömässä läheisyydessä. Kuva: Tarja Kivikkola.

– Majoitusrakennuksessa on turvallisuus nostettu etusijalle, kertoo seurakuntayhtymän vt. kiinteistöpäällikkö Arto Alenius.

– Paloturvallisuus on hotellitasoa.

Myös ympäristöystävällisyyttä on kehitetty. Vesivessojen jätevedet johdetaan mantereelle, jossa ne käsitellään asianmukaisesti.

Uudisrakennus on saanut käyttäjiltä hyvää palautetta.

– Nukkuminen neljänhengen huoneissa sujuu rauhallisemmin kuin vanhoissa, isoissa huoneissa, sanoo pastori Leena Salmensaari, joka pitää parhaillaan rippileiriä Räfsössä.

Päärakennus remontoitu

Majoitusrakennuksen valmistuttua päärakennukseen ei enää tarvitse majoittaa leiriläisiä, vaan se toimii nyt keittiö- ja kokoontumistilana. Päärakennuksessa on valmistunut mittava remontti – muun muassa keittiö on täysin uudistettu. Myös Räfsön saunatilat on uusittu.

Timo Merensilta

Katso myös: