Päivän Sana 20.01.2018
"Hän on lähettänyt minut
ilmoittamaan köyhille hyvän sanoman,
julistamaan vangituille vapautusta
ja sokeille näkönsä saamista,
päästämään sorretut vapauteen
ja julistamaan Herran riemuvuotta."

Luuk. 4:18-19

Ulla Halttunen: Pyhä koskettaa arjen keskellä

Pastori, laulaja Ulla Halttunen Kansan Raamattuseurasta vierailee keskustan seurakuntatalolla. Hän pitää kaksi raamattuluentoa, joiden aiheina ovat Pyhän kosketus ja Turvassa muutosten keskellä.

Arjen ja pyhän ero hämärtyy helposti kiireisessä elämänrytmissä. Kaipaamme rauhoittumista, mutta pysähtyminen on vaikeaa. Sisäinen häly rauhoittuu hitaasti. Silti pienikin katkos arjen keskellä voi elvyttää voimamme.

 

Pyhä kutsuu rauhoittumaan arjen asioista, lepäämään ja asettumaan kuulolle. Siinä voimme olla Jumalan edessä sellaisina kuin olemme ja vastaanottaa Hänen rakkauttaan. Pyhä koskettaa meitä.

 

Kaipaamme elämäämme muutosta, mutta emme tiedä, miten toimia. Itsemme ja elämäntilanteemme muuttamiseen tarvitaan omaa työtä sen sijaan, että vain toivoisimme muutosta.

 

Turvassa muutosten keskellä

 

Joskus muutokset tulevat elämäämme kysymättä ja varoittamatta. Moni suomalainen on saanut lomautuslapun tai irtisanomiskirjeen. Muutokset perhesuhteissa, oma tai läheisen sairastaminen merkitsevät muutosta ja yleensä myös kriisiä. Miten silloin sopeudumme ja selviydymme?

 

Jumalan lupaukset tarjoavat lujan pohjan elämälle. Ne kertovat, että Jumalan iankaikkiset käsivarret kannattelevat elämäämme, että Hän suojaa ja johtaa sekä antaa tulevaisuuden ja toivon.

 

Muutos on aina mahdollisuus uuteen. Muutosvastarinta on luonnollista, mutta on mahdollista ottaa askelia muutoksen tiellä ja selviytyä.

 

Laulava pappi luennoi

 

Seurakunta järjestää maaliskuussa kaksi raamattuluentoa keskustan seurakuntatalolla. Luennot pitää pastori, laulaja Ulla Halttunen Kansan Raamattuseurasta. Hän on perehtynyt sielunhoitoon ja jonkin verran myös psykoterapiaan.

 

– Olen kiinnostunut monista elämänläheisistä teemoista, kuten vaikkapa muutoksesta ja siitä selviytymisestä, kertoo Halttunen.

 

– Uskon, että Jumala kohtaa ihmisen hänen todellisissa kysymyksissään.

 

Raamattuluentosarja keskustassa

Ma 7.3. ja ma 14.3. klo 18.30

  • 7.3. Pyhän kosketus
  • 14.3. Turvassa muutosten keskellä

 

 

 

 

Julkaistu 22.2.2011 12:10 | sivu pävitetty 22.2.2011 klo 12:26:58
Kirkkonummen Seurakuntayhtymä
PL 26, 02401 Kirkkonummi
Seurakunnantie 1
Puhelinkeskus (09) 80501
Fax (09) 853 3169
www.kirkkonummenseurakunnat.fi
Avoinna: ma-pe klo 9.00 - 15.00
Kesä-, heinä- ja elokuussa:
ma-to klo 9.00 - 11.30 ja 12.30 - 15.00
pe suljettu