Päivän Sana 26.04.2017
- Koittaa aika - sanoo Herra Jumala -
jolloin minä lähetän maahan nälän.
En leivän nälkää,
en veden janoa,
vaan Herran sanan kuulemisen nälän.

Aam. 8:11

Tuomaskuoro kokoontuu kolme kertaa

Pyhän Franciscuksen krusifiksia käytetään Tuomasmessun tunnuksena. Krusifiksi on peräisin 1100-luvulta Italiasta.Suomalaisessa seurakunnassa alkaa uusi projektimuotoinen Tuomaskuoro. Kuoro harjoittelee kaksi kertaa sunnuntaina 14.4. Kirkkonummen Pyhän Mikaelin kirkossa pidettävää Tuomasmessua varten. Tämän lisäksi pidetään treenit bändin kanssa ja päätteeksi lauletaan Tuomasmessussa.

Tällä ensimmäisellä kerralla kuoron kokoaa kanttori Mari Sirén.

– Olen tosi innoissani Kolmen kerran Tuomaskuorosta. Nyt kuoroon voivat tulla ne jotka eivät pysty sitoutumaan kuorotoimintaan koko kaudeksi, Sirén toteaa tyytyväisenä.

– Projekti vie vain kolme iltaa kahden viikon sisällä.  Lisäksi ei ole mitään velvoitetta tulla jatkossa kuoroon, eikä kukaan kysy mihin seurakuntaan kuulut.

Harjoitusten ajaksi järjestetään lastenhoito

Tuomaskuoro on harrastus, johon voi mennä lasten kanssa, sillä lastenhoito järjestetään harjoitusten ajaksi.  Lastenhoitotarpeesta tulee ilmoittaa hyvissä ajoin Sirénille. Äitien ja isien lisäksi tervetulleita ovat kaikki halukkaat ikään ja sukupuoleen katsomatta.

– Kokoamme sellaisen kuoron, joka ilmoittautuneista muodostuu ja yhdessä annamme oman musiikin lahjamme Tuomasmessun hyväksi. Tuomasmessussa lauletaan virsiä, Tuomasmessulauluja sekä hengellisiä lauluja muista kokoelmista, kertoo Mari Sirén.

Seurakunnan jäseniltä on tullut toiveita, että nuorten messubändi soittaisi muutenkin kuin vain nuorten tilaisuuksissa. Tällä kertaa heidät saadaan mukaan Tuomasmessuun Erika Alaluusuan johdolla.

Kolmen kerran Tuomaskuoro
, Sali 2, Seurakunnantie 1

ke 3.4. klo 18–20

ke 10.4. klo 18–20

su 14.4. klo 16 harjoitus ja messu klo 18.

Ilmoittautumiset:

Kerro, jos tarvitset lastenhoitoa.

Julkaistu 20.3.2013 18:16 | sivu pävitetty 20.3.2013 klo 18:22:27