Päivän Sana 26.07.2017
Joka ei toista armahda, saa itse armottoman tuomion, mutta joka armahtaa, saa tuomiosta riemuvoiton.

Jaak. 2:13

Tule tekemään hyvää!

Suomalaisten osallistuminen vapaaehtoistyöhön on kasvanut vuosi vuodelta ja trendi jatkuu. Kirkon piirissä vapaaehtoistoiminnan merkitys kasvaa koko ajan.

– Vapaaehtoistoiminta ei sinänsä ole uusi asia, mutta Suurella Sydämellä on uudenlainen väline, joka auttaa teettäjää ja tekijää kohtaamaan aiempaa helpommin, sanoo vapaaehtoistyön koordinaattori Mika Siltala.

Vapaaehtoistoiminnalla autetaan lähimmäisiä ja toteutetaan yhteisöllisyyttä.

Vapaaehtoinen saa ohjausta

Vapaaehtoistoiminnasta kiinnostunut voi sivustolla ilmoittautua itseään kiinnostavaan tehtävään. Ilmoittautumisen jälkeen seurakunnan työntekijä ottaa yhteyttä.

Moni yllättyi ystävänpäivän aamuna iloisesti, kun Kirkkonummen asemalla oli aamukahvia tarjolla. Kuvat: Timo Hormio.Kahdenkeskisessä tapaamisessa hän opastaa tehtävään ja vapaaehtoisena toimimiseen.

– Vapaaehtoistoimintaan tarvitaan erilaisia, kaikenikäisiä ihmisiä, sanoo Siltala.

– Etsimme luotettavia henkilöitä, joilla on valmiutta sitoutua tehtävään joko lyhyeksi tai pitkäksi aikaa.

Juuri nyt tarvitaan muun muassa lastenhoitajia, esitteiden jakajia, Yhteisvastuu-kerääjiä ja kirkkonäytelmään osallistujia.

Ilmoittaudu vapaaehtoispankkiin

Vaikka palvelusta ei heti löytyisikään sopivaa työtä, aina voi liittyä vapaaehtoispankkiin. Seurakunta ottaa yhteyttä, kun toiveiden mukaisia tehtäviä ilmaantuu. Jokaiselle pyritään löytämään voimavarojen ja elämäntilanteen mukainen tehtävä.

Siirry

Julkaistu 15.2.2013 15:15 | sivu pävitetty 30.5.2015 klo 11:22:03