Päivän Sana 25.07.2017
Jos te noudatatte lain kuningaskäskyä niin kuin se Raamatussa on: "Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi", te teette oikein. Mutta jos te erottelette ihmisiä, te teette syntiä.

Jaak. 2:8-9

Tieto auttaa kohtaamaan islaminuskon

Sana Allah (Jumala) arabiaksi ornamenteilla koristellussa symbolissa.

Perustiedot islamista alkavat jo kuulua yleissivistykseen. 1,5 miljardin ihmisen uskonto on levinnyt kaikkiin maanosiin, ja Suomessakin asuu noin 40 000 muslimia.

Median ruokkimien yleistysten sijasta tarvitaan perustietoa siitä, mitä islam opettaa.

Islamin pitäminen uhkana johtaa helposti vääristellyn kuvan antamiseen muslimeista, mutta tämä ei perustu kristillisiin arvoihin.

TT Heidi Hirvosen yleisöluento keskustan seurakuntatalolla ma 18.10. klo 19 tarjoaa kaivattua tietoa islaminuskosta.

Vuoropuhelu on kiinnostavaa

Oikea tieto auttaa myös käytännön kohtaamista muslimien kanssa. Monet muslimit puhuvat uskon asioista mielellään melko vieraankin ihmisen kanssa.

Jos tuntee oman vakaumuksensa ja hieman toisenkin uskontoa, voi syntyä kiintoisia keskusteluja. Nopeasti tulevat esiin myös muslimien väärinkäsitykset kristinuskosta, ja keskustelu voi auttaa oikaisemaan niitä.

Vuoropuhelu on kuuntelemista

Vuoropuhelu ei tarkoita, että pitäisi olla kaikesta samaa mieltä, vaan että molemmin puolin kuunnellaan, mihin toinen uskonsa perustaa. Kristinuskolla ja islamilla on paljon yhteistä, mutta myös selviä eroja, ja vuoropuhelu selventää molempia.

Se johtaa usein oman vakaumuksen syvenemiseen, mutta auttaa myös ymmärtämään paremmin toisen näkemyksiä. Hedelmällisin keskustelu syntyy usein käytännön eettisistä kysymyksistä ja saattaa johtaa eettiseen yhteistyöhön.

TT Heidi Hirvonen

Islam ja idän uskonnot tutuiksi
Keskustan seurakuntatalo, Seurakunnantie 1

• Ma 18.10. klo 19 Islam (TT Heidi Hirvonen)