Päivän Sana 23.04.2017
- Koittaa aika - sanoo Herra Jumala -
jolloin minä lähetän maahan nälän.
En leivän nälkää,
en veden janoa,
vaan Herran sanan kuulemisen nälän.

Aam. 8:11

Tekstaritupu auttaa koululaisia

Tekstaritupun numero Kirkkonummella on 050 593 9658.

Kun huolet painavat, aina voi tekstata! Tupu eli Tekstaritukipuhelin on helppo, yksinkertainen ja toimiva mobiiliauttamispalvelu koululaisille. Tupuun voi ottaa yhteyttä tekstiviestillä tai sähköpostilla.

Päivystäjinä toimivat ammattitaitoiset ja kokeneet nuorisotyöntekijät. Viesteihin vastataan kouluaikoina vuorokauden kuluessa.

Tekstaritupupyrkii vastaamaan siihen huoleen, joka painaa mieltä. Tupu ei tuputa, vaan kuuntelee.

Tekstaritukipuhelimen toiminta käynnistyi Helsingissä jo vuonna 2004. Toiminnan koulutus- ja koordinointivastuu kuuluu Poikien ja tyttöjen keskukselle (PTK ry).

Tekstaritupu on seurakunnan matalan kynnyksen mobiiliauttamispalvelu alueensa kouluikäisille tytöille ja pojille. Palvelu auttaa ja tukee kouluikäisiä erilaisissa elämäntilanteissa ja erilaisten elämänkysymysten äärellä.

Nimettömänä ja luottamuksellisesti

Tekstaritupussa yhteydenottajalle tarjotaan mahdollisuutta tekstiviestikeskusteluun nimettömänä ja luottamuksellisesti päivystäjän kanssa. Tukea antavan tekstiviestin tavoitteena on kuulluksi tulemisen ja yhteisen jakamisen kokemus kunnioittaen yhteydenottajan oikeutta tehdä omia ratkaisuja ilman painostusta. Tarvittaessa yhteydenottaja pyritään ohjaamaan edelleen muihin palveluihin.

– Tekstiviesti on helppo tapa lähestyä, ottaa kontakti aikuiseen ja kysyä sellaistakin, mitä ei uskaltaisi muuten kysyä, toteaa tekstaritupun ”äiti”, johtava erityisnuorisotyönohjaaja Mare Kinanen.

Tekstaritupu toimii myös Kirkkonummen suomalaisessa seurakunnassa:

Katso myös:

Julkaistu 11.11.2015 17:02 | sivu pävitetty 11.11.2015 klo 21:09:28