Päivän Sana 17.01.2018
Apostolina olen saanut tehtäväkseni auttaa Jumalan valittuja uskomaan, tuntemaan pyhän totuuden ja toivoen odottamaan ikuista elämää.

Tit. 1:1-2

Syvimmästä kärsimyksestä suurimpaan iloon

Rairuoho ja pääsiäistiput kuvaavat Jeesuksen ylösnousemuksen uutta luovaa voimaa.Pääsiäinen on kristittyjen tärkein juhla. Kristinuskoa ei olisi ilman Jeesuksen ylösnousemusta.

 

Ristin ja ylösnousemuksen pääsiäinen ei ole vain Jeesuksen kärsimyksen, kuoleman ja ylösnousemuksen muistamista. Se on myös toivoa ja luottamusta, että Jeesuksen sovitustyö ja hänen voittonsa kuolemasta tuovat ihmisille elämän ja valon.

 

Paastonajan viimeiset päivät muodostavat pääsiäisen kanssa kolmen päivän juhla-ajan. Silloin kuljetaan syvimmän kärsimysajan kautta suurimpaan iloon.

 

Kiirastorstai


Kiirastorstai-illan messussa muistetaan Jeesuksen viimeistä ateriaa opetuslasten kanssa ja hänen vangitsemistaan Getsemanen puutarhassa.

 

Pitkäperjantaina

 

Pitkäperjantaina seurakunta kokoontuu jumalanpalvelukseen ristillä kärsivän Kristuksen ristin äärellä. Ehtoollista ei nautita.

 

Pääsiäispäivä


Pääsiäisyönä kärsimys kääntyy ylösnousemuksen riemuksi. Pääsiäispäivän messu jatkaa ylösnousemuksen juhlaa. Jumalanpalveluselämässä pääsiäisaika kestää aina helluntaihin asti.

 

Koristeet symboloivat ylösnousemusta

 

Kotien pääsiäiskoristeet symboloivat ylösnousemusta ja uutta elämää. Siemenestä versoo vihreä ruoho. Pääsiäistipu kuoriutuu kuolleen näköisestä munasta.

 

Pääsiäisruoat lammas ja mämmi tulevat Vanhan testamentin ajan pääsiäisestä, johon kuuluivat lampaan syöminen ja happamaton leipä.

 

Pohjoisella pallonpuoliskolla pääsiäinen osuu kevääseen, joten myös luonnon herääminen on näkyvä symboli ylösnousemuksen uutta luovasta voimasta.


Kirkon tiedotuskeskus / Sini Hulmi

Julkaistu 4.4.2012 12:11 | sivu pävitetty 7.4.2012 klo 21:00:22
Kirkkonummen Seurakuntayhtymä
PL 26, 02401 Kirkkonummi
Seurakunnantie 1
Puhelinkeskus (09) 80501
Fax (09) 853 3169
www.kirkkonummenseurakunnat.fi
Avoinna: ma-pe klo 9.00 - 15.00
Kesä-, heinä- ja elokuussa:
ma-to klo 9.00 - 11.30 ja 12.30 - 15.00
pe suljettu