Päivän Sana 25.07.2017
Jos te noudatatte lain kuningaskäskyä niin kuin se Raamatussa on: "Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi", te teette oikein. Mutta jos te erottelette ihmisiä, te teette syntiä.

Jaak. 2:8-9

Eija Ahvo: Sydänviiniä on ylistys rakkaudelle

Eija Ahvon ja Susanna Haaviston Sydänviiniä-konsertin ylistää rakkautta. Kaksikko pitää 19.4. konsertin Kirkkonummella Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

– Kaikki laulut kertovat ihmisten välisistä suhteista, sanoo Eija Ahvo.

Hän ei kuitenkaan tunnustaudu romantikoksi. Rakkaus voi olla myös rujoa ja rankkaa.

Susanna Haavistolla (vas.) ja Eija Ahvolla on vahvat siteen Kirkkonummella. Eija on asunut Veikkolassa 20 vuotta ja Susannallakin on siellä kesäasunto.

Esimerkiksi rankasta rakkaudesta Eija Ahvo nostaa Edith Piafin laulun Hanuristi. Se kertoo nuoresta naisesta, jonka suuren rakkauden sota surmasi. Yksinäisyyteen tuomittu tyttö joutuu elämään kadulla hanuria soittaen.

Yhden miehen suuri orkesteri

Sydänviiniä-konsertissa kuullaan muun muassa kappaleet Odotusta Pariisissa ja La Vie en Rose.

Ahvon ja Haaviston säestäjänä toimii säveltäjä, pianisti Esa Helasvuo. Hän on tehnyt osan lauluista.

– Esa yhden miehen suuri orkesteri, kehuu Eija.

Musiikkitarina muuttuu ajassa

Eija kuvailee Sydänviiniä-konserttia musiikkitarinaksi. Laulut ja laulujen tarinat kulkevat helminauhana ja muodostavat kuulijalle tarinan.

Sydänviiniä on ollut Eijan ja Susannan ohjelmistossa jo monta vuotta. Kokonaisuus on kuitenkin kehittynyt koko ajan. Laulujen valinnassa otetaan aina huomioon ajassa liikkuvat asiat. Uusia lauluja tulee mukaan – vanhoja jää pois.

– Tämä on meidän yhteinen, ikuinen tarina. Laulamme näitä lauluja vielä kiikkutuolissakin, hän nauraa.

Tärkeä keräyskohde

Tänä vuonna Yhteisvastuukeräyksen kotimaan kohteena on maahanmuuttajien työllistäminen. Keräyskohde on aiheuttanut harvinaisen paljon kritiikkiä ja nostanut esiin jopa rasistisia tunteita.

– Tuollainen reaktio kertoo valitettavasti paljon meidän yhteiskunnastamme, arvio Eija.
Itse hän pitää maahanmuuttajien työllistämistä hyvänä ja tärkeänä kohteena.

– Kysehän on siitä, miten pakolaisina maahan tulleet ihmiset saadaan integroitua tähän suljettuun yhteiskuntaan.

– Mikä olisi parempi pääsylippu Suomeen kuin päästä tekemään töitä suomalaisten kanssa?

Timo Merensilta

Sydänviiniä

Kirkkonummen seurakuntatalo, Seurakunnantie 1

19.4. klo 16

Liput 20 / 10 €
Myynti alkaa tuntia ennen konserttia.
Ennakkovaraukset:

Julkaistu 10.4.2009 10:30 | sivu pävitetty 9.4.2009 klo 21:56:50