Päivän Sana 26.07.2017
Joka ei toista armahda, saa itse armottoman tuomion, mutta joka armahtaa, saa tuomiosta riemuvoiton.

Jaak. 2:13

Pääkaupunkiseudun kerhonohjaajat Kirkkonummella

Sinä olet arvokas

Espoon ja Helsingin hiippakuntien kerhonohjaajat kokoontuvat lauantaina 4. lokakuuta Kirkkonummella. Tapaamisella on sekä yhteenkuuluvuutta lisäävä että koulutuksellinen merkitys.

Kyse on vuosittaisesta kerhonohjaajapäivästä, jonka teemana on tällä kertaa Sinä olet arvokas. Teemalla halutaan korostaa kerhonohjaajien merkitystä ihmisinä ja vapaaehtoistyöntekijöinä.

– Ilman kerhonohjaajien panosta varhaisnuorisotyötä ei voisi nykylaajuudessaan järjestää, kertoo johtava nuorisotyöntekijä Katri Rantanen.

– Seurakunnilla ei olisi resursseja ilman vapaaehtoisia. Kerhonohjaaja on ammattilaiselle arvokas työkaveri.

Kerhonohjaajat toimivat varhaisnuorille tarkoitettujen kerhojen vetäjinä. Ohjaajat ovat rippikoulun käyneitä, tehtävään koulutusta saaneita nuoria tai aikuisia.

– Haluamme myös korostaa nuorten arvoa ihmisinä, painottaa Rantanen.

– Ihmiselämä on arvokas lahja.  Me kaikki tarvitsemme toinen toistamme

Kerhon ohjaaminen rakentaa itsetuntoa

Kerhonohjaajapäivän ohjelma koostuu pääasiassa kanavatyöskentelystä. Kanavia on kymmenkunta – niistä jokainen osallistuja valitsee kaksi. Aiheet vaihtelevat musiikista maailman parantamiseen, hartauden pitämisestä ongelmatilanteiden ratkomiseen.

– Kerhonohjaajana toimiminen antaa nuorelle arvokkaita onnistumisen kokemuksia, jotka nostavat itsetuntoa, tietää Katri Rantanen.

Kirkkonummelle odotetaan noin kahtasataa nuorta. Tapahtuman järjestävät ja , Kirkkonummen suomalainen seurakunta, sekä .

Timo Merensilta

Julkaistu 29.9.2008 07:54 | sivu pävitetty 29.9.2008 klo 08:42:15