Päivän Sana 25.07.2017
Jos te noudatatte lain kuningaskäskyä niin kuin se Raamatussa on: "Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi", te teette oikein. Mutta jos te erottelette ihmisiä, te teette syntiä.

Jaak. 2:8-9

Sfäärien Harmonia – ainutlaatuinen musiikkielämys

Sfäärien Harmonia - Hildegard Bingeniläisen lauluja meditatiivisessa elektroakustisessa surround-ääniympäristössä. Kirkkonummen kirkko, su 8.6. klo 20.Kirkkonummen kirkossa voi sunnuntaina 8.6. klo 20 kokea ainutlaatuisen musiikkielämyksen, kun vuorossa on Sfäärien harmonia
-konsertti.

Sfäärien harmonia on vuonna 2013 alkunsa saanut, eri taiteenlajeja yhdistävä projekti.

Musikaalinen maailmankaikkeus

Ideana on keskiajalla vallinnut musiikkikäsitys. Sen mukaan planeettojen kiertoradat ja sävelkorkeudet ovat yhteydessä toisiinsa, planeettojen kiertoradat tuottavat musiikkia.

Konsertin keskiössä ovat keskiajalla eläneen mystikon Hildegard Bingeniläisen (1098–1179) laulut.

Niiden ympärille on rakennettu planeettojen kiertoratoihin perustuva surround-äänimaisema Pythagoraan, Keplerin ja Newtonin hengessä. Tätä täydentää moderni jazzimprovisaatio sekä visuaalinen esitys.

Teoksen toteuttavat vanhaan musiikkiin erikoistunut laulaja Aino Peltomaa, Sound Designer Antti Peltomaa, Visual Designer Henri Melaanvuo sekä Suomen jazzmuusikoiden kärkikaartiin lukeutuva trumpetisti Jorma Kalevi Louhivuori. Yhtye valmistelee tällä hetkellä esikoislevyään.

Pyhä Hildegard Bingeniläinen

Hildegard Bingeniläinen (1098–1179) oli saksalainen abbedissa, mystikko, säveltäjä, runoilija ja parantaja, ja häneltä on säilynyt runsas kirjallinen tuotanto teologian, kosmologian, luonnonhistorian ja lääketieteen aloilta. Bingeniläisen tuotanto onkin suurin yksittäinen kokoelma keskiajan hengellistä laulua. Paavi liitti hänet pyhimysten luetteloon vuonna 2012.

Bingeniläisen mukaan musiikki on ainoa tapa saada yhteys Jumalaan ja viisauteen: “the soul will enjoy only through music”. Hildegard tunnettiin myös parantajakyvyistään, hän käytti hoitokeinoina mm. yrttejä ja jalokiviä.

Konsertissa kuulemme sävellyksiä Bingeniläisen näkyjen kirjoista, Scivias, sekä liturgisten laulujen kokoelmasta, Symphonia armoniae celestium revelationum (Taivaallisten ilmoitusten sopusuhtainen yhteissointi, 1150–1160).

Sfäärien Harmonia -konsertti

Su 8.6. klo 20