Päivän Sana 25.07.2017
Jos te noudatatte lain kuningaskäskyä niin kuin se Raamatussa on: "Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi", te teette oikein. Mutta jos te erottelette ihmisiä, te teette syntiä.

Jaak. 2:8-9

Seurakuntavaaleissa tehdään tulevaisuutta

Seurakuntavaalit järjestetään isänpäivänä 9. marraskuuta. Ennakkoäänestys toteutetaan 27.–31.10. Seurakuntavaaleissa valitaan jäsenet seurakuntaneuvostoon ja yhteiseen kirkkovaltuustoon.

Vaaleissa valitut luottamushenkilöt tulevat linjaamaan kirkon tulevaisuutta. He päättävät muun muassa siitä, miten seurakunnassa varoja kohdennetaan, keitä autetaan, missä ja miten.

Seurakuntavaaleilla on merkitystä koko kirkon kannalta. Vaaleilla valitut luottamushenkilöt valitsevat maallikkojäsenet kirkolliskokoukseen, joka päättää kirkon yhteisistä linjauksista.

Seurakuntavaaleissa valittujen luottamushenkilöiden tehtäväksi tulee ratkaista, miten seurakuntatyötä tulevaisuudessa tehdään.

Asetu ehdokkaaksi 15.9. mennessä

Nyt on aika asettua ehdokkaaksi. Ehdokkaiksi tarvitaan kaikenikäisiä ja eri tavoin ajattelevia seurakuntalaisia, naisia ja miehiä. Liity jollekin ehdokaslistalle tai perusta oma valitsijayhdistys.

Kysy lisätietoja ehdokkuudesta:

Ehdokasasettelu päättyy 15.9., jolloin ehdokassuostumuslomakkeiden on oltava kirkkoherranvirastossa. Kannattaa toimia jo hyvissä ajoin.

Ehdokkaina voivat olla 18 vuotta täyttäneet, konfirmoidut seurakunnan jäsenet. Äänioikeus on 16 vuotta täyttäneillä kirkon jäsenillä.

Usko hyvän tekemiseen

Seurakuntavaalien teemana on Usko hyvän tekemiseen. Kampanja kertoo, mitä kaikkea hyvää kirkko ihmisten kautta tekee ja mihin kaikkeen äänestämällä pääsee vaikuttamaan.

Lisätietoa vaaleista:

Julkaistu 8.5.2014 10:24 | sivu pävitetty 8.5.2014 klo 10:29:15