Päivän Sana 30.04.2017
- Koittaa aika - sanoo Herra Jumala -
jolloin minä lähetän maahan nälän.
En leivän nälkää,
en veden janoa,
vaan Herran sanan kuulemisen nälän.

Aam. 8:11

Riparit pidettiin talvisäässä

Seurakunnan neljä hiihtolomarippileiriä pidettiin Pajakoskella, Lapissa, Viitasaarella Keski-Suomessa, Puumalassa Etelä-Savossa ja Padasjoella Hämeessä.

Riparin ohjelmaan kuuluu päivänskaba. Kuva Padasjoen rippileirin päivänskabasta, jossa viestikapulana tyhjä limsapullo, jota jokainen ryhmän jäsen heitti vuorollaan eteenpäin.

Rippikoulunpitoon kuuluu oppituntien lisäksi paljon yhdessäoloa leikkien ja kilpailujen myötä. Tänä vuonna aurinkoinen talvisää suosi hiihtoloman leirejä, joissa voitiin ulkoilla paljon.

Viikko kului nopeasti. Kun leireiltä palattiin Kirkkonummelle, oli monella nuorella uusia ystäviä. Rippikoulun kolme tärkeää osiota ovatkin uskonelämän syventäminen, sosiaaliset taidot ja hartauselämä.

Vapaa-aikaa vietettiin yhdessä jutellen, musiikkia kuunnellen tai pelaten. Tässä Padasjoen leirin osallistujia eteisaulan olonurkkauksessa.

Rukoushelmet ovat rippikoulun juttu. Jokaisella leirillä valmistettiin rukoushelminauha, jossa jokaisella helmellä on oma rukous. Näitä rukoushelminauhoja käytettiin leirien aamu- ja iltahartauksissa.

Jos näet nuoren ranteessa värikkään puuhelmistä kootun nauhan, tiedät hänen olleen mukana rippikoulussa.

Leena Salmensaari

Julkaistu 24.2.2009 09:53 | sivu pävitetty 24.2.2009 klo 09:57:24