Päivän Sana 24.04.2017
- Koittaa aika - sanoo Herra Jumala -
jolloin minä lähetän maahan nälän.
En leivän nälkää,
en veden janoa,
vaan Herran sanan kuulemisen nälän.

Aam. 8:11

Pyhiinvaeltaa voi myös riippumatossa

Hiljentymisen ja mietiskelyn apuna voi käyttää erilaisia valokuvia, kirjoja tai rukouskortteja.

Pyhiinvaelluksen ei aina tarvitse tarkoittaa pitkän matkan kulkemista johonkin tiettyyn kohteeseen. Kesällä on mahdollista kokea pyhän läheisyys vaikka kesämökin riippumatossa.

– Kristilliseen ihmiskäsitykseen kuuluu olennaisena osana ajatus pyhän kaipuusta ja toisaalta mahdollisuudesta kohdata pyhä. Koska ihmiset ovat erilaisia, myös pyhä koskettaa meitä eri tavalla, kiteyttää evankelis-luterilaisen kirkon Pyhä-teemaa koordinoiva Marjukka Laiho omaehtoisen pyhiinvaelluksen keskeisintä ideaa.

Pyhiinvaelluksiin on kautta aikain liittynyt oman uskon todistaminen, Jumalan etsiminen sekä ympäröivän luonnon havaitseminen. Kaikki tämä on mahdollista myös liikkumatta.

– Kesällä mieli voi rauhassa vaeltaa kohti pyhää. Visuaaliset elementit auttavat pyhän kohtaamisessa, kertoo Marjukka Laiho.

Perinteisetkin pyhiinvaellukset ovat edelleen suuressa suosiossa. Suomessa tehdään vuosittain useita muutamia päiviä kestäviä vaelluksia kirkkoihin ja luostareihin. Matkan aikana rukoillaan ja hiljennytään yhdessä. Joukosta löytyy myös lyhyempiä vaelluksia, jotka eivät vaadi osallistujalta suuria fyysisiä ponnistuksia.

Julkaistu 28.6.2011 17:28 | sivu pävitetty 28.6.2011 klo 17:29:58