Päivän Sana 20.12.2014
"Hänen on tultava suuremmaksi, minun pienemmäksi."

Joh. 3:30

Pyhäkoulu voimissaan Kirkkonummella

Julia Westerlund (4) istuu pyhäkoulunopettaja Eeva-Maija Kainulaisen sylissä katsomassa seuraavaa laulua Lasten virsikirjasta.

Pyhäkoululla on pitkät ja vahvat juuret Kirkkonummella. Uusien pyhäkoulumuotojen rinnalla toimii perinteinen sunnuntaipyhäkoulu. Eeva-Maija Kainulainen on toiminut pyhäkoulunopettajana yli 20 vuotta.

– Aloitin pyhäkoulunopettajana, kun omat lapseni olivat pieniä. Lapset ovat kasvaneet aikuisiksi, ja nyt hekin toimivat pyhäkoulunopettajina, kertoo Eeva-Maija.

Tällä hetkellä Eeva-Maija pitää pyhäkoulua Kirkkonummen keskustassa Papinniityn kerhotilassa sunnuntaisin klo 12.

– Pyhäkoulutyössä on tapahtunut muutoksia tänä aikana. Toimintaa on tullut lisää. Silti lasten määrä pyhäkouluissa on vähentynyt. Lapset ovat nykyisin iältään nuorempia.

Eeva-Maijan pyhäkoulua käy nelivuotias Julia Westerlund. Hänen mielestään kaikkein hauskin juttu on Lasten pyhäkoulu -lehden takakannen hiiri, jota luetaan moneen kertaan.

Julia on oppinut pyhäkoulussa paljon lauluja, joita lauletaan myös kotona yhdessä perheen kanssa.

Hyviä, koulutettuja pyhäkoulunopettajia

Pyhäkouluopettajien koulutusilta virvoitti hyvän keskustelun aiheesta Pienen pojan eväät. Keskustelemassa pyhäkoulunopettajat Pia Stroja (vas.), Marja-Liisa Nore ja lapsityönohjaaja Nina Hotma.

– Kirkkonummella on saatu pyhäkoulutyöhön hyvin opettajia, sanoo pyhäkoulutyöstä vastaava lapsityönohjaaja Nina Hotma.

– Meillä on hyviä pyhäkoulunopettajia, mutta meiltä puuttuu pyhäkoululaisia.

– Olemme mainostaneet pyhäkoulua monin eri tavoin – nyt pidetään myös arki- ja nettipyhäkouluja. Pyhäkouluihin mahtuisi lisää lapsia, mielellään myös kouluikäisiä.

– Pyhäkoulunopettajille järjestämme joka kuukausi koulutusillan ja näissä käydään läpi myös yhteisiä käytännön asioita pyhäkoulunpidosta, jatkaa Nina Hotma.

Leena Salmensaari

Julkaistu 25.3.2010 08:37 | sivu pävitetty 25.3.2010 klo 11:29:56