Päivän Sana 26.04.2017
- Koittaa aika - sanoo Herra Jumala -
jolloin minä lähetän maahan nälän.
En leivän nälkää,
en veden janoa,
vaan Herran sanan kuulemisen nälän.

Aam. 8:11

Pihaseurat Kirkkonummen suvessa

Keskiviikkona 14. heinäkuuta järjestettiin pihaseurat Liisa ja Juha Kososen pihamaalla Heikkilässä. Seurat keräsivät runsaasti väkeä.

Aatamit ja Eevat -kuoron esitykset toivat tunnelmaa lämpimään kesäiltaan.

Sää helli lämmöllään, eivätkä koskettavat seurapuheet ja virret jättäneet ketään kylmäksi. Seurakunnan työntekijöistä mukana olivat pastori Paula Närhi ja kesäkanttori Jenni-Kristiina Liiri.

Liisa Kosonen kertoi, että nämä olivat ensimmäiset heillä järjestetyt seurat. Niistä oli haaveiltu jo kauan.

– Ihanaa, että saimme järjestää seurat täällä, Liisa iloitsi.

Liisa puhui siitä, kuinka kristityt ovat yhtä suurta Jumalan kansaa, jota risti yhdistää. Rukouksen voima ja Jumalan johdatus olivat keskeisiä asioita seurapuheissa.

Virsiä viulun säestyksellä

Tuttu Suvivirsi kajahti kauniisti kesäisessä illassa. Mukana oli kahden kuoron väkeä ja viulua soittava seuravieras.

Aatamit ja Eevat -kuoron esityksistä päästiin nauttimaan useampaankin otteeseen. Heidän ohjelmistossaan oli muun muassa Impi Hellénin tunteikas Kellot kaikuu ja vanhempi sovitus Täällä Pohjantähden alla -laulusta.

Runonlausuntaa laulujen välillä

Seuroissa päästiin kuulemaan myös runonlausuntaa. Hauska ja ilmeikkäästi esitetty runo hauesta sai kuulijoille hymyn huulille.

Anna-Mari Kaskisen  sanoittaman Onnentoivotuslaulun sanat puhuttelivat kuulijaa: ”Sinua ympäröi Jumalan hyvyys, onnentoivotus ystävien”.

Tästä jatketaan eteenpäin

Illan päätteeksi Liisa Kosonen kiitteli vielä seuraväkeä.

– Tosi ihana Jumalan perheväen kohtaaminen, hän riemuitsi.

– Tästä pitää ehdottomasti tehdä perinne, totesi myös Paula Närhi.

Hanna-Mari Nikulainen

Julkaistu 20.7.2010 15:17 | sivu pävitetty 20.7.2010 klo 15:53:47