Päivän Sana 25.07.2017
Jos te noudatatte lain kuningaskäskyä niin kuin se Raamatussa on: "Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi", te teette oikein. Mutta jos te erottelette ihmisiä, te teette syntiä.

Jaak. 2:8-9

Perheleirin ihmeellinen merimatka

Seurakunnan perheleirin nuorimmaisille jo saapuminen Räfsön leirisaareen oli leirin teeman mukainen ihmeellinen merimatka.

Matka alkoi, kun rannasta astuttiin Räfsön lauttaan ja mentiin salmen yli saareen. Kangaskassin painantaa leiriaskarteluna.

Perheleiriläisille oli järjestetty monenlaista ohjelmaa yhdessä, sekä aikuisille ja lapsille erikseen. Aikuiset saivat keskustella keskenään elämän tärkeistä asioista sillä aikaa kun lapset leikkivät ohjaajien kanssa.

Lipunnosto, saunominen ja iltanuotio letunpaistoineen kuuluivat myös leiriohjelmaan.

Vanhan testamentin kertomus Joonan kirjasta kertoi myös ihmeellisestä merimatkasta. Suuri valas innoitti pienet leiriläiset maalaamaan valaita leirimuistona valmistettuun kassiin kangaspainantana. Joonan kertomuksesta tehtiin yhdessä sunnuntain leirikirkkoon saarnanäytelmä.

Perheen kanssa yhdessä vietetty aika kiireettömästi luonnonkauniissa leirisaaressa oli hyvä alku kesälomalle.

Leena Salmensaari

lapsityön pastori