Päivän Sana 26.07.2017
Joka ei toista armahda, saa itse armottoman tuomion, mutta joka armahtaa, saa tuomiosta riemuvoiton.

Jaak. 2:13

Pekka Simojoki ensimmäisessä Majataloillassa

Pekka Simojoki esiintyy Majataloillassa Masalan kirkolla 12.10. Kuva: Vexi Savijoki.Ensimmäistä kertaa Kirkkonummella järjestettävän Majataloillan vieraaksi saapuu idean isä, gospelmuusikko Pekka Simojoki.

Yhdessä Masalan kirkolla -Facebook-ryhmässä syntyi ajatus kokoontua kirkkoon yhdessäolon, hyvän musiikin ja sanan äärelle.

Joku oli ollut mukana muualla järjestetyssä majataloillassa ja ehdotti iltoja myös Kirkkonummelle. Masalan kirkko on luonteva ja hyvä koko perheen kokoontumispaikka.

Lauantaina 12.10. järjestettävän ensimmäisen illan vieraaksi saapuu majataloilta-idean isä Pekka Simojoki. Illat lähtivät liikkeelle yli viisitoista vuotta sitten Riihimäeltä.

Tapa kokea yhteisöllisyyttä

Simojoki päätti lähteä majataloiltojen kanssa liikkeelle, koska idea on otettu innolla vastaan eri puolilla Suomea. Kirkot ovat täyttyneet kaikenikäisistä ihmisistä.

– Tämä on vähän erilainen tapa kokoontua, kokea yhteisöllisyyttä ja puhua hengellisistä asioista ymmärrettävällä kielellä, kertoo Pekka Simojoki.

– Uskon, että jotain tällaista tämän maan kirkoissa tarvitaan.

Majataloilta on lämminhenkinen tapahtuma, minne majatalovieras toivotetaan tervetulleeksi kuuntelemaan ja osallistumaan kahvin ja pullan kera.

Simojoki laulattaa koko perhettä, mutta osan aikaa perheen pienimmät saavat olla lastenhoitajien kanssa kerhotiloissa.

Majataloillat jatkuvat marraskuussa. Seuraavaa iltaa vietetään Masalan kirkossa lauantaina 23.11.

Masalan Majataloilta

, Tinantie 4