Päivän Sana 27.07.2017
täytä lupauksesi Korkeimmalle.

Ps. 50:14

Pekka Simojoki: Afrikka sytytti minussa kipinän musiikkiin

Pekka Simojoki on Exitin keulahahmo ja lauluntekijä. Kuva: Vexi Savijoki.
Gospelbändi Exit saapuu Kirkkonummelle Tulta-tapahtumaan lauantaina 28.3. Exit on Suomi-gospelin konkaribändejä. Sen pop/rock vetoaa sekä aikuisiin että teineihin.

Bändi tarjoaa Kirkkonummella annoksen uutta ja vanhaa Exitiä. Pääosa biiseistä on parin viimeisen levyn materiaalia, mutta mukana on myös vanhoja suosikkeja.

Musiikki löytyi Afrikasta

Pekka Simojoki itse sai kipinän musiikkiin lapsena Afrikassa. Simojoen vanhemmat toimivat lähetystyössä Namibiassa.

– Menin 6-vuotiaana vanhempieni mukana Afrikkaan ja palasin sieltä musiikin kanssa takaisin, Simojoki sanailee.

Namibiassa hän oivalsi jotain oleellista: musiikki on elämää.

– Suomessa musiikki nähdään usein liian teknisenä suorittamisena. Afrikassa ihmisten parissa laulu ja musiikki ovat osa arkielämää, vaikka tuskin kukaan osaa nuotteja.

Lähetystyö on Simojoelle edelleen tärkeä asia. Hän on iloinen, kun toiminta saa näkyvyyttä nyt, kun vietetään suomalaisen lähetystyön 150-vuotisjuhlavuotta.

– Terveelliseen kristillisyyteen kuuluu uloshengitys. Jos hengittää vain sisäänpäin, kuolee. Simojoen mielestä ilman lähetystyötä kirkosta tulisi omahyväinen ja pysähtynyt.

Exitin vahvuus lauluntekijöissä

Make Perttilä (vas.), Pekka Simojoki ja Jarkko Jouppia Exitin kiertueelta syksyllä 2008. Exit kokoaa keikoilleen kaikenikäistä yleisöä. Opiskelijat ja nuoret ovat suurin ryhmä, mutta paljon aikuisiakin tulee bändiä kuuntelemaan.

Exitin vahvuutena ovat neljä lauluntekijää: Jari Levy, Make Perttilä, Matti Puttonen ja Pekka Simojoki. Myös solisteja on neljä.

– Se antaa väriä kuuntelukokemukseen. Lauluvoimaa on Exitissä aina ollut, sanoo Simojoki.

22 vuotta tien päällä

Exit on pitkänlinjan gospelkiertolainen. Bändi on keikkaillut 22 vuotta ja ensilevystäkin on vierähtänyt jo kaksikymmentä vuotta.

– Espoossa Karakallion koululla pidettiin 11. syyskuuta 1987 ensimmäinen konsertti, muistelee Simojoki.

– Ei silloin olisi uskonut että 22 vuoden päästä ollaan Kirkkonummella, hän nauraa.

Alusta alkaen Exit on halunnut tuoda sanoman yleisölleen tuoreella tavalla. Kuulijoita riittänyt koko ajan – se motivoi muusikkoa.

Simojoen mielestä bändin kestävän suosion salaisuus on muuntautumiskyvyssä ja katu-uskottavuudessa.

– Exitissä on aina ollut taitavia soittajia, Pekka Simojoki sanoo tyytyväisenä.

Timo Merensilta

Exitin konsertti Kirkkonummella