Päivän Sana 23.04.2017
- Koittaa aika - sanoo Herra Jumala -
jolloin minä lähetän maahan nälän.
En leivän nälkää,
en veden janoa,
vaan Herran sanan kuulemisen nälän.

Aam. 8:11

Patinapuoti keräsi rahaa avuntarvitsijoille

Kirkkonummen torilla oli perjantaina 6. kesäkuuta tarjolla ajan patinoimaa tavaraa: mm. vanhoja leluja, lautapelejä, kynttilänjalkoja, enkelikoristeita, nimikoituja lakanoita, vanhoja pöytäliinoja ja kahvikuppeja.

Seurakuntien diakoniatyö oli tuonut patinapuodin torille ja myi talven aikana kirpputoreille tuotua wanhaa tavaraa. Ostajia kävi paljon – pöytien ympärillä riitti kuhinaa.

– Kirpparit ovat niin ihania, tiivisti tuntemattomaksi jäänyt ostaja.

Diakoniatyöntekijä Kaarina Tynkkynen ja Pirkko käyvät kauppaa Kirkkonummen torilla.

Diakoniarahasto auttaa Kirkkonummella

Tavaroista saatu tuotto käytetään diakoniatyöhön Kirkkonummella diakoniarahaston kautta. Rahasto on suomen- ja ruotsinkielisten seurakuntien yhteinen.

– Jokavuotinen diakoniarahaston kohde on joulukassit ja jouluraha, joita jaetaan apua tarvitseville perheille, pariskunnille ja yksinasuville, kertoo diakoniatyöntekijä Virve Saarela.

Patinapuoti ei kata koko tarvetta, mutta antaa hyvän lisän rahaston kartuttamiseen. Myös seurakuntien vakituisten kirpputorien tuotto menee diakoniarahastoon.

Diakoniatyötä tehdään yleensä näkymättömästi. Myyntitempauksen tarkoituksena oli myös tehdä diakoniaa näkyväksi: seurakunta auttaa vaikeaan asemaan joutuneita kirkkonummelaisia.

– Meille diakoniatyöntekijöille on tärkeää tutustua ihmisiin ja jutella heidän kanssaan. Tori sopii siihen tarkoitukseen loistavasti, hymyilee Saarela.

Timo Merensilta

Julkaistu 11.6.2008 14:28 | sivu pävitetty 11.6.2008 klo 15:39:10