Päivän Sana 23.04.2017
- Koittaa aika - sanoo Herra Jumala -
jolloin minä lähetän maahan nälän.
En leivän nälkää,
en veden janoa,
vaan Herran sanan kuulemisen nälän.

Aam. 8:11

Päiväpiiri valmistaa peittoja vanhuksille

Päiväpiiriläiset tekevät erilaisia lämpimiä käsitöitä tarvitseville.Kirkkonummen seurakuntatalolla kokoontuu perjantaisin Päiväpiiri-niminen kerho. Se on tarkoitettu ikäihmisille, jotka pitävät käsillä tekemisestä ja rupattelusta.

Kerho on toiminut jo kuusi vuotta. Aluksi tehtiin Äiti Teresa -peittoja Kalkuttaan ja nuttuja Etiopian lapsille.

Kerholaiset alkoivat myös pohtia omaa tulevaisuuttaan vanhustenhoidosta, tästä lähti ajatus tehdä peittoja oman seurakunnan alueelle. Kerholaiset tuumasivat, että kun laitoksissa on usein kylmä ja ikäihmiset viluisia, niin tehdään peitot valmiiksi odottamaan.

Peittoja onkin jo käytössä Vols-kodissa ja terveyskeskuksen vuodeosastolla. Kerholaiset neulovat myös pipoja ja sukkia terveyskeskuksen vuodeosastolle – tämä projekti jatkuu koko kevään.

Toisinaan käy niin, ettei kerhossa ehdi muuta kuin rupatella, sillä keskustelu on niin mukaansatempaavaa. Mutta ei haittaa, vaikka niin kävisikin.

Tuotteita voi ostaa myyjäisistä

Päiväpiiriläisten tekemiä käsitöitä myydään muun muassa seurakunnan myyjäisissä sekä Lucia-tapahtumassa Aseman ostarilla.

Tuotteiden myynnistä saaduilla rahoilla kerho tukee kummityttöään Ayandaa Zimbabwessa sekä ostaa askartelutarvikkeita ja lankoja, joista sitten tehdään lisää tuotteita myyntiin. Päiväpiiri ottaa vastaan lanka-, puikko- ja virkkuukoukkulahjoituksia.

Mukaan mahtuu lisää käsitöiden ja rupattelun ystäviä. Kerho kokoontuu perjantaisin
klo 12.30–15 keskustan seurakuntatalolla, osoite Seurakunnantie 1.

Katri Hiirsalakka-Stam

Julkaistu 24.3.2014 10:32 | sivu pävitetty 24.3.2014 klo 11:29:43