Päivän Sana 20.01.2018
"Hän on lähettänyt minut
ilmoittamaan köyhille hyvän sanoman,
julistamaan vangituille vapautusta
ja sokeille näkönsä saamista,
päästämään sorretut vapauteen
ja julistamaan Herran riemuvuotta."

Luuk. 4:18-19

Päiväkerhot vanhempien kasvatustyön tukena

Päiväkerhossa lapsen kasvua tukevat lastenohjaajat, jotka ovat kasvatuksen ammattilaisia.

Seurakuntamme on tarjonnut 3–5-vuotiaille lapsille päiväkerhotoimintaa jo 40 vuoden ajan. Päiväkerhossa lapset saavat opetella elämäntaitoja yhdessä muiden samanikäisten lasten kanssa.

 

– Tärkeintä ovat kaverit, leikki ja eväät, kertovat nelivuotias Salla ja viisivuotias Vili. 

 

– Ja autolla ajaminen, jatkaa Miksu, 4 vuotta. 

 

Usein päiväkerhossa tutustutaan jo tuleviin esikoulu- ja koulukavereihin. Siten päiväkerhossa solmittu ystävyys- ja perhesuhde kantaa pitkälle. 

 

Aleksa tykkää piirtää ja askarrella. Akseli ja Max heittävät mieluiten koripalloa. Päiväkerhossa toteutuu monien lasten yhteinen toive: sisällä ja ulkona leikkiminen, eväiden syöminen ja uusien kavereiden saaminen. Tärkeää on myös saada kertoa omista kokemuksista ja sattumuksista.

 

– Mä oon nähnyt kurpisammakon. Se on hirveen iso ja limanen, kertoo viisivuotias Jimi innoissaan. 

 

Lapsen jumalasuhde päiväkerhotyön ytimessä


Tänä vuonna on seurakuntien varhaiskasvatuksen juhlavuosi. Kirkon ensimmäinen päiväkerhoryhmä aloitti Turussa 70 vuotta sitten. Kirkkonummen suomalainen seurakunnassa päiväkerhotoimintaa on ollut 40 vuoden ajan.Päiväkerhossa lapsi saa tutustua rakastavaan Jumalaan omien kysymystensä ja Raamatun kertomusten kautta. Hän toimii aktiivisesti ja itsenäisesti oman seurakuntansa jäsenenä. Lapsen kasvua tukemassa ja ohjaamassa ovat kasvatuksen ammattilaiset, lastenohjaajat. 

 

Päiväkerhotyön ytimessä ovat kasteopetus sekä lapsen sosiaalisten ja vuorovaikutustaitojen tukeminen lapsilähtöisesti. Lapsen vanhempien kasvatustehtävää tuetaan kasvatuskumppanuuden näkökulmasta. Päiväkerhossa lapsi saa monipuoliset kasvun mahdollisuudet niin fyysiselle, psyykkiselle, sosiaaliselle kuin hengelliselle kasvulle. 

 

Kerhopesä tuo lisää mahdollisuuksia perheille


Avoin päiväkerho, kerhopesä, on tarkoitettu 2–6-vuotiaille lapsille. Avoimuus tarkoittaa sitä, että lapsi voi tulla kerhoon aina silloin, kun se sopii perheen aikatauluun. Perheen eri-ikäiset lapset voivat osallistua toimintaan yhtä aikaa.

 

Kerhopesä toimii kuten päiväkerho ja se toimii alueilla myös päiväkerhona niille lapsille, jotka eivät ole mahtuneet perusryhmiin. Kerhopesään ilmoittaudutaan verkkosivuillamme.

 

Juhlavuosi alkaa Mikkelinpäivästä


Mikkelinpäivänä, sunnuntaina 4.10., käynnistyy päiväkerhon 40-vuotisjuhlavuosi. Perhemessu Veikkolassa ja enkelivaellus Mikaelin kirkon kirkkomaalla, tarjoavat perheille jännittävän ja iloisen juhlastartin. Juhlavuoden aikana järjestetään tapahtumia ja perhemessuja Veikkolassa, Masalassa ja keskustan alueilla.

 

Lokakuussa vietetään päiväkerhojen vanhempainiltoja sadonkorjuun ja tutustumisen merkeissä. Kaikille avointa perhepäivää vietetään keskustan seurakuntatalolla lauantaina 24.10. klo 10–13.  Perhepäivässä voi tavata myös veikkolalaiset nallemme, Remun ja Walden.


Lisätietoja päiväkerhoista ja muusta perheille suunnatusta toiminnasta

Julkaistu 16.9.2015 18:50 | sivu pävitetty 16.9.2015 klo 17:05:46
Kirkkonummen Seurakuntayhtymä
PL 26, 02401 Kirkkonummi
Seurakunnantie 1
Puhelinkeskus (09) 80501
Fax (09) 853 3169
www.kirkkonummenseurakunnat.fi
Avoinna: ma-pe klo 9.00 - 15.00
Kesä-, heinä- ja elokuussa:
ma-to klo 9.00 - 11.30 ja 12.30 - 15.00
pe suljettu