Päivän Sana 17.01.2018
Apostolina olen saanut tehtäväkseni auttaa Jumalan valittuja uskomaan, tuntemaan pyhän totuuden ja toivoen odottamaan ikuista elämää.

Tit. 1:1-2

Pienelle parasta: seurakunnan päiväkerhopaikat haussa

Päiväkerhossa toteutuu monien lasten yhteinen toive: saada touhuta ja syödä eväitä yhdessä samanikäisten lasten kanssa.

 

Parhaillaan on haussa seurakunnan päiväkerhopaikat 3–5-vuotiaille lapsille kaudelle 2016–2017. Linkki jutun lopussa.

 

Päiväkerhossa lapset saavat opetella elämäntaitoja yhdessä muiden samanikäisten lasten kanssa. Usein päiväkerhossa tutustutaan jo tuleviin esikoulu- ja koulukavereihin. Päiväkerhossa solmittu ystävyyssuhde kantaa pitkälle.

 

Kerhosta eväitä elämään

 

Lapsen kokonaisvaltaisen kasvun tukeminen on päiväkerhojen ydintehtävä. Kerhossa tuetaan lapsen sosiaalisia- ja vuorovaikutustaitoja lapsilähtöisesti. Kerhossa lapsi oppii toimimaan ryhmässä. Hyvät ryhmätaidot helpottavat esikouluun siirtymistä.

 

Toimintaympäristö on lapsen toimintaa tukeva. Lapselle on tärkeää saada kertoa toisille omista kokemuksistaan ja sattumuksistaan. Pienessä ryhmässä ohjaajilla on aina aikaa kuulla ja ohjata lasta.

 

Varhaiskasvatuksen ammattilaiset ohjaavat

 

Päiväkerhossa lapsi saa tutustua rakastavaan Jumalaan omien kysymystensä ja Raamatun kertomusten kautta. Hän saa toimia aktiivisesti ja itsenäisesti oman seurakuntansa jäsenenä. Lapsen kasvua tukemassa ja ohjaamassa ovat varhaiskasvatuksen ammattilaiset, lastenohjaajat.

 

Lastenohjaaja tukee ja ohjaa työssänsä lasta yhdessä vanhempien kanssa. Vanhempaintapaamisissa keskustellaan lapsen kehitykseen ja hyvinvointiin liittyvistä asioista. Näin lapsen yksilölliset tarpeet, vahvuudet sekä tuettavat alueet voidaan ottaa huomioon kerhotoiminnassa.

 

Päiväkerhossa lapsi saa monipuoliset mahdollisuudet kasvaa fyysisesti, psyykkisesti, sosiaalisesti ja hengellisesti.

 

Kirkkonummen suomalainen seurakunta on tarjonnut päiväkerhoissa 3–5-vuotiaille lapsille varhaiskasvatusta jo 40 vuoden ajan. Suomen ensimmäinen päiväkerho aloitti Turussa 70 vuotta sitten.

 

Siirry

Katso lisätietoja päiväkerhoista ja perheille suunnatusta toiminnasta 

Julkaistu 26.4.2016 10:22 | sivu pävitetty 26.4.2016 klo 11:12:02
Kirkkonummen Seurakuntayhtymä
PL 26, 02401 Kirkkonummi
Seurakunnantie 1
Puhelinkeskus (09) 80501
Fax (09) 853 3169
www.kirkkonummenseurakunnat.fi
Avoinna: ma-pe klo 9.00 - 15.00
Kesä-, heinä- ja elokuussa:
ma-to klo 9.00 - 11.30 ja 12.30 - 15.00
pe suljettu