Päivän Sana 24.04.2017
- Koittaa aika - sanoo Herra Jumala -
jolloin minä lähetän maahan nälän.
En leivän nälkää,
en veden janoa,
vaan Herran sanan kuulemisen nälän.

Aam. 8:11

Nuttu- ja peittopiiri neuloo auttaakseen

Nuttu- ja peittopiiri kokoontuu Veikkolan seurakuntakodilla joka kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona.
Kuva: Heljä Järä-Isotalo.Veikkolassa kokoontuvassa nuttu- ja peittopiirissä vietetään iloista yhdessäoloa ja neulotaan helppoja nuttuja ja peittoja. Illan ohjelma sisältää myös hartauden, lähetysterveiset ja iltateen.

Piirissä tehdyt nutut toimitetaan Keniaan, peitot Intiaan. Nutut annetaan samburu-heimon kastettaville lapsille lahjaksi. Äiti Teresan peitot toimitetaan Intian kodittomille ja orvoille.

– On hienoa, jos tällaiset lahjat voivat olla konkreettisesti auttamassa ja viemässä iloista sanomaa Jumalan rakkaudesta, sanoo Saija Simanainen, joka oli perustamassa piiriä.

– Työtoverini kertoi Seinäjoella alkaneesta nuttupiiristä. Mukavan tekemisen ja lähetysteeman yhdistäminen tuntui kiinnostavalta, kertoo Simanainen.

Veikkolassa toimi jo aiemmin Äiti Teresa -peittopiiri. Vuoden alussa nuttujen ja peittojen neulojat yhdistivät voimansa.

– Neulomme nuttuja Nalle aloevera -langasta ja peittoja Seitsemän Veljestä -langasta, sillä nämä langat sopivat kohdemaiden ilmastoon.

Tekokuitulangat eivät sovi tarkoitukseen. Piiri ottaa mielellään vastaan näitä tai vastaavia lankoja lahjoituksina.

Nuttu- ja peittopiiri
Veikkolan seurakuntakoti, Kisapolku 1