Päivän Sana 24.07.2017
Herra on kansansa voima,
voideltunsa apu ja turva.

Ps. 28:8

Nuoret kirkkomuusikot konsertoivat

Kuvassa JAMM-kvartetti: Minea Tikkanen (vas.), Mai Salminen, Anna Leino ja Jenna Ollikainen.

Nuoret, lahjakkaat Merituulen laulajat ja soittajat konsertoivat solistitehtävissä kanttori Tarja Viitasen säestyksellä sunnuntaina 30. lokakuuta Kirkkonummen kirkossa. Yksinlaulun lisäksi konsertissa kuullaan muun muassa oboeta, selloa, huilua, klarinettia, pasuunaa ja urkuja.

Lukiolaiset Anna Leino, Jenna Ollikainen ja Minea Tikkanen ovat olleet seurakunnan kuorotoiminnassa mukana useita vuosia.

Mitä soittoharrastus teille merkitsee?

Anna: ”Soitto- ja lauluharrastus merkitsee minulle paljon. Olen soittanut klarinettia kahdeksan vuotta ja laulanut kuorossa 11 vuotta. Soittaminen auttaa minua unohtamaan aina hetkeksi koulun, ja oikeastaan kaikki kurjat asiat. Soittaminen vapauttaa. Totta kai välillä iskee uskonpuute, mutta mikään ei voita sitä tunnetta, kun rankalla työllä saa kappaleen lopulta menemään hyvin! ”

Jenna: ”Soittoharrastus on minulle tärkeä. Musiikin avulla pystyn käsittelemään ja ilmaisemaan tunteitani helpommin. Se auttaa myös minua irtautumaan hetkeksi arjesta ja keskittymään itseeni sekä omiin ajatuksiini. Olen soittanut oboeta 5 vuotta ja laulanut kuorossa 11 vuotta.”

Minea: ”Musiikki on kuulunut elämääni aina ja harrastus on minulle tärkeä. Olen soittanut selloa 7 vuotta ja kuorossa olen laulanut 6 vuotta. Soittaminen ja laulaminen vapauttavat ja auttaa käsittelemään tunteita. Vaikka aina ei olisikaan soittofiilis, niin usein soittamisen jälkeen on kuitenkin hyvä olo. Onnistumisen tunne ja erilaiset haasteet auttavat jaksamaan harjoittelussa.”

Tukevatko kuoro- ja soittoharrastukset toisiaan?

Anna: ”Kuorossa on hyötyä siitä, että tekee musiikkia muutenkin. Musiikin teoria on tuttua, ja joskus kappaleetkin.”

Jenna: ”On mukavaa, ettei musiikin harrastaminen ole yksipuolista, vaan sitä pystyy laajentamaan. On hyvä asia, ettei ole keskittynyt vain yhteen tiettyyn "musiikin muottiin" vaan on mahdollisuus maistella myös muitakin eri vaihtoehtoja kuten laulamista, sillä musiikin tulkitseminen laulaen ja soittaen on erilaista. Kuoro ja soittoharrastus tukevat toisiaan paljon. Esimerkiksi oboeta soittaessa täytyy seurata virettä intensiivisesti ja siten olen oppinut myös tarkkailemaan kuorolaulussa sointujen puhtautta.”

Minea: ”Kuoro- ja soittoharrastuksissa pääsee toteuttamaan itseään erilaisessa ympäristössä. Kuorossa laulaminen on hienoa, koska se poikkeaa solistisesta soittamisesta melko paljon: kuorossa on osa joukkoa ja kaikki ei ole pelkästään itsestä kiinni vaan täytyy osata luottaa myös muiden taitoihin.”

Miten soittoharrastus liittyy tulevaisuuden suunnitelmiisi?

Anna: ”Klarinetinsoitosta minulle tuskin tulee ammattia, mutta laulu ja musiikki tulevat varmasti aina olemaan tärkeässä asemassa elämässäni.”

Jenna: ”Olen ajatellut ammattimuusikon uraa päätoimisena oboistina, mutta laulajankaan ura ei ole pois suljettu.”

Minea: ”Tiedän musiikin ja soittamisen kuuluvan aina elämääni vaikken sitä ammatikseni tekisikään!”

Tarja Viitanen

Nuoret kirkkomuusikot -konsertti

Kirkkonummen Pyhän Mikaelin kirkko

Su 30.10. klo 18

Konsertin ohjelma 10 €.
Tuotto Nuorisokuoro Merituulen ensi kesän Oregonin matkan tukemiseen.

Julkaistu 26.10.2011 12:09 | sivu pävitetty 26.10.2011 klo 12:39:51