Päivän Sana 26.07.2017
Joka ei toista armahda, saa itse armottoman tuomion, mutta joka armahtaa, saa tuomiosta riemuvoiton.

Jaak. 2:13

Nimikkolähetit palasivat Senegalista Suomeen

Wode Kama hoiti Lydia Hansliaa, kun tämä oli pieni. Nyt oli jäähyväisten aika.
Kirkkonummelaisten nimikkolähettiperhe Marko ja Minna Hanslian lapsineen palasi kesällä työkauden päättyessä kotimaahan. Kirkkonummen suomalaisessa seurakunnassa vietetään paluujuhlaa sunnuntaina 14.9.

Hanslianit ovat työskennelleet Senegalissa (SLS) lähettäminä. Lähetysseura on rahoittanut syrjäisten kylien klinikoiden toimintaa ja huolehtinut siellä henkilökunnan koulutuksesta. SLS myös maksaa suuren osan luterilaisen kirkon toimintakuluista Senegalissa.

Uusi sereerinkielinen Raamattu

Marko Hanslian työskentelee raamatunkääntäjänä. Hänen työkautensa huipentui alkuvuonna ensimmäisen kansankielisen koko Raamatun käyttöönottojuhlaan Senegalissa. Senegalin luterilaisessa kirkossa vietettiin sen historian suurinta juhlaa.

Raamattu syntyi Senegalin luterilaisen kirkon, Suomen Lähetysseuran ja Yhtyneitten Raamattuseurojen kolmen vuosikymmenen yhteistyön tuloksena.

Sereerinkielinen koko Raamattu siunattiin juhlallisesti käyttöön Fatickin kaupungissa. maan pääkaupungista Dakarista noin 150 kilometriä kaakkoon, ja se on sereerialueen keskus.

Raamatunkäännöstyöhön osallistuneet, eri kirkkokuntien edustajat ja nuorten kuoro muodostivat juhlakulkueen, joka kulki Fatickin luterilaiselta kirkolta juhlapaikalle. Kulkuetta johti ristinkantajan jälkeen kalebas-kulhoa päänsä päällä kantava nuori nainen.

Satunnainen matkailija seuraamassa ristikulkuetta.

Kulhossa oli juhlavaatteeseen kääritty uusi Raamattu, jonka Senegalin luterilaisen kirkon johtaja Pierre Sène paljasti valkoisen vaatteen sisältä kuin pienen vastasyntyneen.

– Me ylistämme tänään Jumalaa ensimmäisestä sereerinkielisestä Raamatusta. Me kiitämme kaikkia, jotka ovat tähän työhön osallistuneet. Jumalan sana on tarkoitettu kaikille, ja se pysyy. Kielemme elää ja jää eloon, iloitsi kirkon johtaja Sène.

Paluujuhla sunnuntaina Kirkkonummella

– Jäähyväiset Senegalissa olivat haikeita ja koskettavia hetkiä siinäkin mielessä, kun jälleennäkemisestä emme voineet mitään varmaa sanoa. Kyyneleet olivat herkässä, kuvailee Marko Hanslian.

Minna ja Marko hanslian sekä lapset Rebekka, Benno, Fabian, Lydia, Neila ja Mateo ovat asettuneet asumaan Jyväskylään.

Marko toimii nyt Lapuan hiippakunnan lähetyssihteerinä. Hän jatkaa raamatunkäännöstyötä myös Suomesta käsin. Minna toimii seurakunnan päivä- ja perhekerhossa ja hoitaa nuorimmaisia kotona. Vanhemmilla lapsilla on edessä sopeutuminen suomalaiseen koulujärjestelmään.

Marko Hanslian saarnaa Kirkkonummen kirkossa sunnuntaina 14.9. klo 10.

Messun jälkeen vietetään tulojuhlaa seurakuntatalolla. Muusikko Maria Laakso laulaa.

Ruokailun takia juhlaan tulee ilmoittautua Ritvalle Karikoivulle, puh. 050 306 2727.

Julkaistu 10.9.2008 12:36 | sivu pävitetty 18.9.2008 klo 11:42:52