Päivän Sana 24.04.2017
- Koittaa aika - sanoo Herra Jumala -
jolloin minä lähetän maahan nälän.
En leivän nälkää,
en veden janoa,
vaan Herran sanan kuulemisen nälän.

Aam. 8:11

Nelivuotiaat sankarit täyttivät seurakuntatalon

Juhlasta oli mukavaa lähteä kotiin oma Lapsen Raamattu kivassa kassissa.
”Saan pomppia, juosta, nauraa, halia ja laulaa. Kiitos Isä taivaan.”, lauletaan iloisessa onnittelulaulussa.

Seurakunnan 4-vuotissynttärit ovat kirkkonummelaisperheissä odotettu juhla. Nelivuotiaat kutsutaan henkilökohtaisesti syntymäpäiväjuhlaan.

Juhlan ohjelma on suunniteltu lapsia varten. Siihen sisältyy Jeesus siunaa lapsia -nukketeatteriesitys, yhteislaulua sekä syntymäpäivälahja ja kakkutarjoilu.

Lahjaksi oma Raamattu

Lahjaksi lapset saavat Lapsen Raamatun, jossa kertomukset on kirjoitettu lapselle ymmärrettävällä kielellä. Kuvituksena on viehättävä pastellisävyinen akvarellikuvitus.

– Tämä on todella mieluisa lahja, kertoo Timo Väkeväinen, jonka perheen pojista Heikki ja Antti ovat saaneet omat kirjansa.

– Näitä katsotaan ja luetaan kotona ahkerasti.

– Juuri se, että kummallakin pojalla on ihan oma kirja on tärkeää. Meillä luetaan lapsille joka ilta. Jonakin iltana on vuorossa satukirjan tarina ja toisena kertomus Lapsen Raamatusta, poikien isä Timo Väkeväinen jutustelee.

Välitöntä iloa ja riemua

Seurakuntatalon emäntä Aili Lehtiranta on leiponut monet kakut nelivuotissynttäreille.

– On mieluisaa laittaa tällainen juhla, lasten ilo ja riemu on niin välitöntä, kertoo Aili samalla kantaen uutta kakkua juhlapöytään.

Kakku maistuu niin lasten kuin aikuisten suussa ja Aili-emäntä saa kovasti kiitoksia.

Juhlakutsut oli otettu hyvin vastaan, maanantaina 12.10. seurakuntatalon juhlasali oli täynnä synttärijuhlaan osallistuneita perheitä ja myös isovanhempia oli mukana.

Juhlajärjestelyihin osallistuvat lapsityöntekijät perhekerhon, päiväkerhon ja pyhäkoulun puolelta. Työtä ja touhua juhlassa riittää kaikilla työntekijöillä, mutta ohjaajat vakuuttavat kuin yhdestä suusta, että tämä on kiva työtehtävä.

Nelivuotiaille oman onnittelulaulun on tehnyt Kirkkonummen kanttori Ilona Nyman.

”Monta, monta lahjaa, joka päivä saan, siksi iloisesti käyn mä juhlimaan. Saan pomppia, juosta, nauraa, halia ja laulaa. Kiitos Isä taivaan.” lauletaan Ilonan iloisessa laulussa.

On todella jännittävää seistä onniteltavien joukossa seurakuntasalin etuosassa odottamassa lahjaa.

Juhlan uusi ilme

Tänä syksynä juhlakutsut uusittiin ja samalla syntymäpäiväsankareiden rintanapit, joihin kirjoitetaan onniteltavan nimi. Lastenohjaaja, kuvataiteilija Leila Lucas Veikkolasta on kuvittanut synttärikutsun ja raamattukassin. Kuvituksesta löytyy eläimiä ja kukkia kirkkonummelaisessa metsä-, meri- ja peltomaisemassa.

Synttärijuhlia pidetään keskustan, Masalan ja Veikkolan alueilla kaksi kertaa vuodessa. Kevään juhlaan kutsutaan alkuvuoden puolella syntyneet lapset ja syksyn juhlaan loppuvuoden puolella syntymäpäiväänsä viettävät.

Leena Salmensaari

Julkaistu 13.10.2009 20:30 | sivu pävitetty 13.10.2009 klo 20:43:36