Päivän Sana 26.07.2017
Joka ei toista armahda, saa itse armottoman tuomion, mutta joka armahtaa, saa tuomiosta riemuvoiton.

Jaak. 2:13

Nälkä. Paha pala purtavaksi?

Candida Castro on 17-vuotias angolalainen yksinhuoltajaäiti.

Kirkon Ulkomaanavun kaksivuotinen Tekoja-kampanja innostaa ihmisiä tekoihin paremman ruokaturvan puolesta. Kirkkonummen kauppakeskuksella kampanjoidaan lauantaina 18. syyskuuta.

Tekoja-kampanjan esimerkkimaa on Angola. Maan itäosassa asuu 17-vuotias yksinhuoltajaäiti Candida Castro.

Candidan päivät kuluvat uuden peltoalan raivaamisessa vanhempiensa kanssa. Paljain käsin Candida poistaa mullasta juuret ja ruohot.

Selässä keikkuu viisikuukautinen Dena-tytär. Vaikka päivät ovat rasittavia, ovat ne myös palkitsevia. Candida pystyy ruokkimaan lapsensa, eikä perheen tarvitse mennä iltaisin nälkäisenä nukkumaan. Ylijäävän sadon Candida myy torilla.

Uusia kasvilajikkeita

KUA:n rahoittaman hankkeen avulla kyläläiset oppivat viljelemään uusia lajikkeita. Lisäksi kylässä toimii lukutaitoryhmä, johon Candida on myös hakeutunut.

– Haluan oppia lukemaan ja kirjoittamaan, jottei kukaan voi koskaan huijata minua, hän kertoo.

Katso Candidan tarina .

KUA:n tavoitteina Angolassa on:

• kehittää maanviljelyä ja kastelujärjestelmiä
  • rakentaa ja korjata kouluja ja terveysasemia
  • vahvistaa kyläyhteisön toimintakykyä ja innostaa ihmisiä osallistumaan
    yhteisönsä kehittämiseen
  • miinavapaa turvallinen ympäristö.

Lisätietoja:

Nälkä. Paha pala purtavaksi? Kirkkonummella
Kirsikan kauppakeskus, Limnellinaukio
La 18.9. klo 10–13.

Tule KUA:n teltalle kahville ja tapaamaan seurakunnan työntekijöitä ja vapaaehtoisia.
Ruokaturva-tietovisaan osallistujien kesken arvotaan Reilun kaupan elintarvikekori.
Lipaskeräyksen tuotto menee KUA:n työn tukemiseen.´

Galleriakäytävän vitriinissä on myös nähtävillä Gesterbyn koulun 6B-luokan oppilaiden piirustuksia aiheesta Nälkä.

Julkaistu 14.9.2011 16:53 | sivu pävitetty 14.9.2011 klo 17:12:04