Päivän Sana 23.04.2017
- Koittaa aika - sanoo Herra Jumala -
jolloin minä lähetän maahan nälän.
En leivän nälkää,
en veden janoa,
vaan Herran sanan kuulemisen nälän.

Aam. 8:11

Keskustele kirjasta: Miten elää ja kuolla kristillisesti?

Kirjailija Kaisa Kariranta Keskustele kirjasta -illassa ke 8.3. klo 18 Kirkkonummen pääkirjastossa. Kuva: Jani Laukkanen.

Viime vuonna ilmestynyt Tapakristityn tyylikirja opastaa, miten uskoaan voi harjoittaa. Kirjailija Kaisa Kariranta on mukana Keskustele kirjasta -illassa ke 8.3. klo 18.

Kirjassa käsitellään kirkossa käymistä ja messun sisältöä. Esillä ovat myös rukoileminen, Raamatun lukeminen ja virsien veisaaminen.

Kirja pohtii armoa, kristityn tekojen merkitystä ja hyvän puolella olemista ja toimimista. Ilman muuta paneudutaan myös kristillisiin seremonioihin ja juhlapyhien viettoon.

Kirjan ovat kirjoittaneet pastori ja tietokirjailija Jaakko Heinimäki ja pastori Kaisa Kariranta, joka toimii Helsingin hiippakunnan piispan erityisavustajana.

Voidaanko kristitylle jakaa tyylipisteitä?

Onko olemassa oikea tyyli ja väärä tyyli elää kristittynä? Mikä on tarpeeksi? Voiko mennä liiallisuuksiin? Miksi perinteet ovat tärkeitä ja voivatko ne muuttua? Miksi lapset pitäisi kastaa?

Näitä ja muita kirjan herättämiä kysymyksiä pohditaan Keskustele kirjasta -illassa Kirkkonummen pääkirjastossa keskiviikkona 8.3. Keskustelijoina kirjailija Kaisa Kariranta, runoilija Laila Liukka ja rovasti Timo Posti. Keskustelua johdattelee pastori Tuula Peura.

Keskustelutilaisuuden järjestäjinä ovat Kirkkonummen suomalainen seurakunta ja Kirkkonummen kirjasto. Tilaisuus alkaa klo 18 kirjaston Porkkala-salissa. Alussa on kahvi- ja teetarjoilu.

Julkaistu 27.2.2017 16:49 | sivu pävitetty 27.2.2017 klo 17:16:06