Päivän Sana 30.04.2017
- Koittaa aika - sanoo Herra Jumala -
jolloin minä lähetän maahan nälän.
En leivän nälkää,
en veden janoa,
vaan Herran sanan kuulemisen nälän.

Aam. 8:11

Miran ja Harrin parisuhteen tarina

Mira Holappa ja Harri Peipinen: "Suhteemme oli vuosia etäinen – pidimme yhdessäoloamme itsestäänselvyytenä. Emme tehneet parisuhteen hyväksi yhtään mitään. Meillä molemmilla oli omat menot ja kiireiset aikataulut."

– Olemme olleet yhdessä 16 vuotta, niistä 10 naimisissa. Perheeseemme kuuluu kaksi lasta ja koira. Toimimme parisuhdekurssien ohjaajaparina. Tämä on meidän tarinamme.

– Onneksi emme tyytyneet keskinkertaiseen suhteeseen. Olemme valinneet toisen tien: nykyisin parisuhteen hoitaminen on meille tärkeää.

Kurssilla puhuminen helpompaa

– Ensimmäiselle parisuhdekurssille meno pelotti vähän. Kursseilla oli kuitenkin helppo puhua omista asioista. Kukaan ei tuntenut toisiaan etukäteen ja kaikki esittäytyvät vain etunimillään.

– Oli huomattavasti helpompaa puhua kuin kavereiden kesken. Samalla tiesi, että jutut jäävät sinne, eikä niitä huudella eteenpäin.

– Yksi tärkeimmistä kursseilla oivaltamistamme asioista on positiivisen palautteen tärkeys. Olemme oppineet, että onnellisuus perustuu oman elämän hyvien asioiden arvostamiseen. Se, mihin keskittyy, lisääntyy.

Reilua riitelyä

– Olemme myös oppineet riitelemään vähän reilummin. Osaamme paremmin pohtia ja ilmaista, mikä pohjimmiltaan suututtaa, ja miten pääsisimme riidan kautta hyvään ratkaisuun. Riitelymme on ”tasa-arvoisempaa”.

– Pitkän parisuhteen kaavojen murtaminen ei ole aivan helppoa omin avuin. Ammattilaiset, kuten esimerkiksi parisuhdeterapeutit, voivat auttaa muutoksen alkuun. Toinen vaihtoehto on vertaistukeen perustuvat parisuhdekurssit, joita mekin vedämme.

– Kynnys kurssille lähtemiseen kannattaa ylittää rohkeasti!

Kirjoittajat ovat kouluttajina Kirkkonummella
ensi lokakuussa järjestettävällä parisuhdeleirillä.

Rikasta minua -parisuhdeleiri
Räfsön leirisaari 1.–3.10.
Hinta: 120 € / pariskunta.
Ilmoittautumiset ja tiedustelut:
Ritva Karikoivu, puh. 050 306 2727 tai