Päivän Sana 26.04.2017
- Koittaa aika - sanoo Herra Jumala -
jolloin minä lähetän maahan nälän.
En leivän nälkää,
en veden janoa,
vaan Herran sanan kuulemisen nälän.

Aam. 8:11

Mikkelinpäivän perhemessussa iloa ja väriä

Iloa ja väriä kirkossa: lapsikuoro Pääskyset ja joukkuevoimisteluryhmä Kielot sekä perhemessuun osallistuneet lapset. Kuva: Leena Salmensaari.Mikkelinpäivänä vietettiin perhemessuja kaikissa Kirkkonummen kirkoissa, joihin osallistui eri-ikäistä väkeä todella paljon. Kirkkonummen kirkkoa suojelee arkkienkeli Mikael, joten nimipäivän johdosta siellä olikin syytä viettää iloista juhlaa.

Perhemessua valmisteltiin pitkän ajan kuluessa kerhoissa piirtäen ja askarrellen sekä jutellen enkelin kosketuksesta elämän eri vaiheissa.

Eläkeläisten päiväpiirissä muisteltiin lapsuuden kokemuksia, Laajakallion perhetuvan äidit pohtivat arjessa jaksamista, päiväkerhossa elettiin ja koettiin elämää tässä hetkessä. Näistä aineksista oli koottu värikkäät syysasetelmat kirkkoon. Seiniä koristivat enkelit ja kukat.

Laulua messuissa johtivat lapsikuorot, jotka innostivat kaikki mukaan laulamaan. Kirkkonummen kirkossa koettiin vielä syksyn viimeinen kukkaniitty joukkuevoimisteluryhmä Kielon esityksenä. Värikäs messu antoi voimaa pimenevään syksyn aikaan.

Messupassiin tarroja

Lapset saavat jokaisesta kirkkokäynnistä Messupassiin tarran. Kun koossa on viisi tarraa, lapsi saa oman Lapsen virsi-kirjan. Messupasseja ja tarroja on saatavana Kirkkonummen kirkoissa jokaisen messun yhteydessä.

Leena Salmensaari

Julkaistu 2.10.2012 12:00 | sivu pävitetty 2.10.2012 klo 12:20:56