Päivän Sana 18.01.2018
Me saimme katsella hänen kirkkauttaan,
kirkkautta, jonka Isä ainoalle Pojalle antaa.

Joh. 1:14

Mies, älä unohda arjen rakkautta!

Olavi Sydänmaanlakka kertoo oman kasvutarinansa miesten Iltapäivässä.

Miesten iltapäivässä sunnuntaina 7.2 klo 14–17 on vieraana ”katujen kunkku” Olavi Sydänmaanlakka. Kaikille miehille avointa iltapäivää vietetään keskustan seurakuntatalolla.

 

– Jokainen ihminen on valtava salaisuus. On miehen suurta viisautta opetella kuuntelemaan salaisuuden taakse. Silloin aina yllättyy ja se on suurta rikkautta, Mielenterveyden keskusliiton toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka sanoo.

 

– Meillä miehillä liian helposti unohtuu arjen rakastamisen taito, kun pelkästään havittelemme jotakin suurta harhaa. Sellainen illuusio tahtoo olla kuin saippuakupla; se poksahtaa kerran iloisesti päin kasvojamme.

 

Ihmisten ja pienten asioiden arvo

 

Sydänmaanlakka teki aiemmin pitkään kriisityötä nuorten parissa Helsinki Missiossa. Työ väkivallan keskellä kasvaneiden kundien keskuudessa on avannut oivaltamaan asioita ja elämää ehkä tavanomaista syvemmin.

 

– Kannattaa arvostaa ihmisiä ja elämän pieniä asioita. Ne koostavat miehen tosi elämää.

 

– Kolme teini-ikäistä lastani osaavat laittaa isän ruotuun ja se on hyvä. Aikanaan hoitovapaalla ollessani kysyin; riittääkö minulle miehen mitaksi se, että olen ensisijaisesti isä lapsilleni? Miksi tarvitsen muuta pönkitystä miehuuteni?

 

”Katujen kunkku” jos kuka uskoo uusiin alkuihin. Hän on nähnyt, kuinka elämä voi muuttua rankkojenkin vaiheiden jälkeen. Sydänmaanlakan oma persoona heijastelee elämän ja eriskummallisen työuran yhteensovittamista.

 

– Eräs virolainen lääkäri sanoi, että onnellinen se, joka menee aamulla ajoissa töihin, mutta illan tullen haluaa palata kiireesti kotiin. Siinä on jotakin miehen malliksi.

 

– Kerron miesten iltapäivässä oman kasvutarinani. En ole hyväksi tullut, mutta ehkä oppinut hyväksymään vajaamittaisuuteni.

 

Keskustelua, yhdessäoloa ja musiikkia

 

Miesten iltapäivän antina on alustuksen, keskustelun ja yhdessäolon lisäksi musiikkia, yhteistä virren veisuuta, poropiirakkaa ja tietysti leivoskahvit. Veisuuta säestää laulu- ja soitinyhtye Verson miehet.

 

Oman seurakunnan tuore pappi Markku Päiviö pitää päätöshartauden. Iltapäivän juontajana toimii kirkkonummelainen Jaakko Rahja.

 

Jaakko Rahja

 

Miesten iltapäivä
Keskustan seurakuntatalo, Seurakunnantie 1
Su 7.2 klo 14–17

Julkaistu 26.1.2016 14:25 | sivu pävitetty 26.1.2016 klo 14:30:16
Kirkkonummen Seurakuntayhtymä
PL 26, 02401 Kirkkonummi
Seurakunnantie 1
Puhelinkeskus (09) 80501
Fax (09) 853 3169
www.kirkkonummenseurakunnat.fi
Avoinna: ma-pe klo 9.00 - 15.00
Kesä-, heinä- ja elokuussa:
ma-to klo 9.00 - 11.30 ja 12.30 - 15.00
pe suljettu