Päivän Sana 23.04.2017
- Koittaa aika - sanoo Herra Jumala -
jolloin minä lähetän maahan nälän.
En leivän nälkää,
en veden janoa,
vaan Herran sanan kuulemisen nälän.

Aam. 8:11

Miehen mittainen seurakunta

Juhani Nurminen kertoo miesten perjantai-illassa miehen mittaisesta ihmeestä Sankta Claran seurakunnassa Tukholmassa.

Miesten perjantai-illassa 25.9. Juhani Nurminen kertoo Tukholman Sankta Claran ihmeestä. Sankta Claran seurakunta on tullut tunnetuksi siitä, että kaikille avoimessa kirkossa kohdataan eri tavoin syrjäytyneitä ihmisiä.

Moni mies ei koe tarvitsevansa seurakuntaa oikeastaan lainkaan.

Mutta mikä on seurakunta? Onko se vain kirkkorakennuksia ja muita kiinteistöjä? Onko se palvelulaitos, viihde- ja virkistäytymiskeskus?

Seurakunta sanojensa takana

Miesten perjantai-illan aiheena on Miehen mittainen seurakunta. Illassa keskustellaan erilaisista seurakuntaan kohdistuvista näkemyksistä ja odotuksista.

– Miehen mittahan tarkoittaa sitä, että on sanojensa takana. Olla avoin, rehellinen sekä kantaa vastuuta ja huolta muista. Joskus myös heikkouden myöntämistä ja muiden tarvitsemista, sanoo pastori Juhani Nurminen.

Nurminen kertoo seurakuntaelämän aarteista, joita on löydetty Sankta Claran seurakunnassa Tukholmassa.

– Siellä ihmisiä alkoi kokoontua yhä enemmän, seurakunta alkoi kasvamaan. Ensin tuli vain kourallinen ihmisiä, mutta nykyään jumalanpalveluksissa kirkko täyttyy eikä ole viikon yhtenäkään päivänä tyhjillään.

– Erityisen tunnetuksi seurakunta on tullut tunnetuksi siitä, että kirkko on avoin kaikille, ja että siellä kohdataan eri tavoin syrjäytyneitä ihmisiä.

Miesten perjantai-ilta

Kirkkonummen palvelukeskus, Rajakuja 3
Pe 25.9. klo 17–20.30

Miesten Perjantai-illassa alustus, keskustelua, yhdessäoloa ja yhteislaulua.

• klo 17 mahdollisuus kuntosaliin
  • klo 18 sauna