Päivän Sana 26.07.2017
Joka ei toista armahda, saa itse armottoman tuomion, mutta joka armahtaa, saa tuomiosta riemuvoiton.

Jaak. 2:13

Miehen järki, tunteet ja tahto?

Miesten iltapäivässä sunnuntaina 8.2 alustaa rovasti, kirjailija Raimo Mäkelä.Miesten iltapäivässä sunnuntaina 8.2. klo 14–17 keskustan seurakuntatalolla on aiheena Miehen järki, tunteet ja tahto. Keskustelun alustaa rovasti Raimo Mäkelä.

– Usein väitettään miehen olevan järkiolento, vailla tunteita. Ja naiset taas jotenkin tunteidensa vallassa ja vähemmän järkeviä. Tämä ei pidä paikkaansa, sanoo Raimo Mäkelä.

– Suuria, ehkä jopa ylittämättömiä vaikeuksia kaikkien kolmen alueen sopusoinnussa on niin miehillä kuin naisilla.

Mäkelän näkemyksen mukaan olennaista on yrittää etsiä paluutietä järjen, tunteen ja tahdon tasapainoon.

– Näiden kolmen asian tasapainoa tarvitsevat niin miehet itse kuin naisetkin avioliitossa, työelämässä ja vapaassa yhdessäolossa. Tämä aihekokonaisuus on kaikille yhteinen.

– Aion johdatella aiheeseen kristillisen ihmiskäsityksen pohjalta ja myös oman kokemukseni kautta. Voimme myös jakaa kokemuksiamme yhteisessä keskustelussa.

Raimo Mäkelä on koulutukseltaan teologian tohtori ja valtiotieteiden maisteri. Hän oli aikanaan Helsingissä nuorisopappina ja sittemmin kahdessa kristillisessä järjestössä.
Hän on myös ahkera kirjoittaja, kirjoja on ilmestynyt jo yli 20. Mäkelän kirjoja on saatavilla tilaisuudessa.

Keskustelua, yhdessäoloa ja musiikkia

Miesten iltapäivän antina on alustuksen, keskustelun ja yhdessäolon lisäksi musiikkia, lohikeittoa ja tietysti täytekakkua. Musiikista vastaa Matti "Nitti" Nieminen.

Vapaaehtoinen ateriamaksu kerätään virolaisen Paldiskin seurakunnan hyväksi. Paldiski on Kirkkonummen ystävyysseurakunta ja siellä tarvitaan varoja muun muassa kirkkorakennuksen ylläpitoon.

Iltapäivän isäntä, oman seurakunnan pappi Juhani Nurminen pitää päätöshartauden.

– Usein me miehet emme aina itsekään tunnista, mitä mielissämme ja sydämissämme liikkuu. On hienoa saada syventyä aiheen äärelle.

Julkaistu 2.2.2015 22:36 | sivu pävitetty 2.2.2015 klo 23:02:15