Päivän Sana 27.07.2017
Anna Jumalalle uhriksi kiitos,
täytä lupauksesi Korkeimmalle.

Ps. 50:14

Mennään naimisiin 15. toukokuuta!

Hääillassa 15.5. klo 15–20 on mahdollista järjestää oikeat kirkkohäät vähällä vaivalla. Kirkkonummen suomalainen seurakunnan tapahtumassa tunnelmallinen vihkiminen onnistuu ilman työläitä ennakkojärjestelyjä.

Monta paria samana iltana

Hääillassa vihitään useita pareja saman illan aikana. Ennen vihkimistä pappi ja vihkipari keskustelevat. Vihkimisen jälkeen seurakunta tarjoaa kakkukahvit hääparille ja heidän läheisilleen.

Häätapahtuma järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Kirkkonummella. Idea tapahtumista syntyi Vantaalla, jossa ensimmäinen pidettiin vuonna 2009 nimellä Hääyö.

Kahden ihmisen suuri juhla

– Hääillan tarkoituksena on muistuttaa, ettei kirkkohäiden tarvitse olla suuret. Myös pienet häät ovat kauniit ja ikimuistoiset, sanoo pastori Johanna Siltala.

Jokainen vihkiminen on kahden ihmisen suuri juhla, jossa heille pyydetään Jumalan siunausta. Kanttorit juhlistavat hetkeä häämusiikilla. Halutessaan vihkipari voi kutsua tilaisuuteen mukaan sukulaisia ja ystäviä.

Kirkkoon mahtuu koko suku, kahville kymmenen vierasta

Kirkkoon mahtuu tarvittaessa paljon vieraita. Kakkukahveille sen sijaan voi ottaa mukaan vain lähimmät ystävät tai sukulaiset, enintään kymmenen henkeä. Kahvitilaisuuden vierasmäärä tulee kertoa ilmoittautumisen yhteydessä.

– Naimisiinmeno Hääillassa on yhtä mutkatonta kuin maistraatissa, mutta tilanne on varmasti juhlavampi. Kaupanpäälle pari saa siunauksen, hymyilee Johanna Siltala.

Avioliiton esteiden tutkinta ajoissa

Hääillassa voi mennä naimisiin kuka tahansa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon rippikoulun käynyt jäsen. Jos toinen vihittävistä kuuluu muuhun kristilliseen uskontokuntaan, asiasta tulee mainita avioliiton esteiden tutkinnan yhteydessä.

Vihkiparin pitää suorittaa avioliiton esteiden tutkinta omassa kotiseurakunnassaan vähintään viikkoa ennen Hääiltaa ja ottaa esteettömyystodistus mukaan Hääiltaan. Todistuksesta tulee ilmetä, että molemmat kuuluvat kirkkoon, ainakin toinen on luterilainen ja että luterilaisilla on rippikoulu suoritettu.

Rippikoulu käymättä?

Jos rippikoulu on jäänyt syystä tai toisesta käymättä, seurakunta järjestää vihittävälle aikuisrippikoulun, jonka päätteeksi vihittävä konfirmoidaan.

Ilmoittautuminen kirkkoherranvirastoon

Hääiltaan ilmoittaudutaan soittamalla 30.4. mennessä Kirkkonummen suomalaisen seurakunnan kirkkoherranvirastoon. Viraston puhelinnumero on 09 8050 8201.

Julkaistu 30.3.2015 20:27 | sivu pävitetty 19.5.2015 klo 15:33:35