Päivän Sana 27.07.2017
täytä lupauksesi Korkeimmalle.

Ps. 50:14

Lastenohjaajat lukivat koko Raamatun

Milla Seire-Salminen ja Teija Salovaara suorittivat yhdessä muiden lastenohjaajien kanssa raamattukoulutuksen ja kokivat monta ahaa-elämystä. Seurakunnan lastenohjaajien yli kaksivuotinen raamattukoulutus on päättynyt. Tänä aikana käsiteltiin koko Raamattu lukemalla ja tehtäviä tekemällä.

Koulutuksen järjesti Helsingin Raamattukoulu ja se pidettiin Kirkkonummella työpaikkakoulutuksena.

Innokkaita opiskelijoita

Koulutuksesta vastasi Helsingin Raamattukoulun puolelta Marja Heimala-Pelkonen. Marjan mielestä lastenohjaajat olivat innokas ja innostava ryhmä.

Lastenohjaajat antoivat puolestaan opettajalleen palautetta siitä, että hän paneutui kaikkien tehtäviin positiivisesti ja jaksoi kirjoittaa jokaisen vastauksiin henkilökohtaista palautetta.

– Järjestämme Helsingin Raamattukoululla joka vuosi kursseja, joilla Raamattu käydään läpi vuoden aikana. Kirkkonummelle koulutus räätälöitiin työpaikkakoulutukseen sopivaksi ja näin yhteistä matkaa Raamatun maisemissa tehtiin kaksi ja puoli vuotta, kertoo Marja Heimala-Pelkonen.

Raamattua voi lukea monella tavalla

Lastenohjaajista Milla Seire-Salminen ja Teija Salovaara kertoivat miltei yhteen ääneen, kuinka mahtava mahdollisuus oli saada raamattukoulutusta lähiopetuksena.

– Kun koulutus alkoi, emme tienneet mitä odottaa. Koulutuksen aikana tuli monta ahaa-elämystä.

Raamattua voi lukea monella tavalla. Kurssin tehtävät olivat elämänläheisiä ja jokaista raamatunkirjaa lukiessa pohdittiin, miten kirja tai asia koskettaa omaa elämää.

– Raamatunhistoria ja raamattutieto antavat tärkeää tietoa työhön. Koulutuksen aikana Raamattu tuli entistä kiinnostavaammaksi, jatkavat Milla ja Teija.

– Opiskelutehtävät olivat sillä tavalla mielekkäitä, että niissä ei välttämättä ollut oikeita ja vääriä vastauksia, vaan asioihin etsittiin ja löydettiin vastauksia oman elämänkokemuksen ja uskon kautta.

Leena Salmensaari

Julkaistu 5.11.2013 14:35 | sivu pävitetty 6.11.2013 klo 10:51:55