Päivän Sana 23.04.2017
- Koittaa aika - sanoo Herra Jumala -
jolloin minä lähetän maahan nälän.
En leivän nälkää,
en veden janoa,
vaan Herran sanan kuulemisen nälän.

Aam. 8:11

Kirkkonetti.fi – lasten kotikirkko netissä

Nipa Naakka tuntee Kirkkonummen kirkon jokaisen kolon.
on Kirkkonummen suomalaisen seurakunnan nettipalvelu, joka opastaa tutustumaan Kirkkonummen Pyhän Mikaelin kirkon salaisuuksiin.

Kirkkonetti on laadittu sekä aikuisia että lapsia ajatellen. Tekstissä on pyritty niin selkeään kieleen, että lapset voivat itsenäisesti tutkia kirkkoa. Sisällössä on myös paljon aikuisiakin kiinnostavaa tietoa.

Oppaana piirretty Nipa Naakka

Kirkkonetissä oppaana toimii Niilo ”Nipa” Naakka – pirteä piirroshahmo, joka huseeraa kirkossa kuin kotonaan.

Nipa kierrättää kävijää kirkon ulko- ja sisäpuolella. Se tutustuttaa esineisiin, taiteeseen ja kertomuksiin.

Kirkkonetin aineisto painottuu kuvalliseen materiaaliin. Sivulla on paljon valokuvia ja piirroksia. Lisäksi eri aiheista on tehtäviä.

Avuksi varhaiskasvatukseen ja peruskouluille

Pyhän Mikaelin Kirkkonetti on rakennettu erityisesti päiväkotien ja peruskoulujen uskontokasvatuksen tueksi. Materiaali sopii esimerkiksi kotikirkkoon ja kristilliseen symboliikkaan perehdyttäviin opintojaksoihin.

Kirkkonetin aihepiirejä ovat muun muassa: kirkkorakennus, kirkon historia, vertauskuvat sekä taide ja tekstiilit.

Tutustu kotikirkkoosi:

Lisätietoja: