Päivän Sana 24.07.2017
Herra on kansansa voima,
voideltunsa apu ja turva.

Ps. 28:8

Lapsilla oma paikka Kirkkonummen kirkossa

Mikaelin kulmassa lapset voivat oleskella jumalanpalveluksen aikana piirtäen, leikkien, lukien tai leväten.Kirkkonummen Pyhän mikaelin kirkossa on ollut tämän vuoden alusta alkaen erityisesti lapsille tarkoitettu Mikaelin kulma. Se sijaitsee kirkon eteläsiivessä enkeli Mikaelin lasimaalauksen alla.

Lapset voivat jumalanpalveluksen aikana leikkiä matolla palapeleillä, piirtää tai katsella ja lukea kirjoja. Isoilla säkkituoleilla on pehmeä vaikka levätä ja kuunnella jumalanpalvelusta.

Mikaelin kulma on tehty yhteistyössä ruotsalaisen seurakunnan kanssa. Alttarin valmisti ruotsalaisen seurakunnan lastenohjaaja Simon Lindfors.

Alttarilla on Lapsen raamattu, kirkkovuoden värinen alttariliina ja ledkynttilä. Matolla voi leikkiä pienoiskirkkoleikkiä, tehdä Nooan arkki palapeliä tai lukea Nalleraamattua. Uutuutena Mikaelin kulmassa ovat säkkituolit, joilla voi levätä.

Kastepuun lehdissä kastettujen nimet

Kastepuussa on Kirkkonummella kastettujen lasten nimet puunlehdissä.Kastepuu sijaitsee Kirkkonummen kirkossa alttarin taakse sijaitsevaan pikkukappeliin mentäessä oikean puoleisessa seinässä.

Kastepuun värikkäissä lehdissä on jokaisen vuoden aikana Kirkkonummella kastetulle lapsen nimi. Lehtiä on kertynyt paljon!

Suomalaisessa seurakunnassa kastepuun lehdet postitetaan lapselle kotiin 1-vuotis syntymäpäivätervehdyksen mukana.

Kastepuun paikka ei ole paras mahdollinen, koska seurakuntalaiset eivät näe sitä kirkkosalista. Parempi paikka sille olisikin kirkon takaseinällä, jolloin kirkosta lähtiessä voisi katsoa puun lisääntyviä lehtiä.

Leena Salmensaari

lapsityön pastori