Päivän Sana 23.07.2017
Jeesus sanoi: "Yksi sinulta puuttuu. Mene ja myy kaikki, mitä sinulla on, ja anna rahat köyhille, niin sinulla on aarre taivaassa. Tule sitten ja seuraa minua."

Mark. 10:21

Lapset loivat kesäkerhon Veikkolassa

Tänä kesänä lasten kesäkerhot Veikkolassa olivat kerholaisten itsensä ideoimia. Kerhoja oli kaikkiaan neljä. Jokainen kokoontui alkukesästä kaksi kertaa viikossa.

Kerhot oli jaettu hartaus-, toiminta- ja eväsryhmiin. Hartausryhmä suunnitteli hartaudet, toimintaryhmä kädentaitohetket ja eväsryhmä päätti eväspaikat ja muut käytännön asiat.

Kesäkerholaiset Ebba (vas.), Linea, Saga, Edith, Mona ja Salla pupupannoissaan.

Tehtävät vaihtuivat kerhokerroittain ja jokaisen ryhmän apuna oli ohjaaja. Pääsääntöisesti toimittiin ulkona. Lapset olivat innoissaan.

Pienet sammakot ylistävät Jumalaa

Hartausryhmässä näkyivät päiväkerhon kokemukset: alttarille valittiin risti ja paljon muuta. Soittorasiaa ja hartauskelloja soitettiin joka kerralla.

Mutta aina oli myös jotain uutta: yksi hartaus päättyi kahvin ja mehun juontiin, toinen Pienet sammakot -laululeikkiin: näin eläimet ylistivät Jumalaa.

Lasten suosikki oli maalaaminen, kun oli oikeat maalaustelineetkin. Lapset tekivät pupupantoja ja leikkivät jopa lumipallosotaa paperista rutatuilla palloilla.

Kesälomien alkaessa voimme yhtyä juuri neljä vuotta täyttäneen Valtterin rukoukseen:
”Jumala, kanna minua. Aamen.”

Hanna-Marja Salonoja

Julkaistu 29.6.2010 01:00 | sivu pävitetty 28.6.2010 klo 22:18:06