Päivän Sana 29.04.2017
- Koittaa aika - sanoo Herra Jumala -
jolloin minä lähetän maahan nälän.
En leivän nälkää,
en veden janoa,
vaan Herran sanan kuulemisen nälän.

Aam. 8:11

Lapsen oikeuksien sopimus 25 vuotta

Seurakunnassa lasten oikeuksia juhlistettiin nukketeatteri Sananjalan esityksellä Pieni on paljon. Kuva: Kansan Raamattuseura.Lapsen oikeuksien päivää vietetään torstaina 20.11. Tänä vuonna sopimus on 25 vuoden ikäinen. Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksessa lapsen oikeuksien yleissopimus hyväksyttiin vuonna 1989 ja Suomi liittyi sopimukseen 1991.

Sopimus merkitsee, että lapsella on oikeus hyvään elämään.

• Tämä tarkoittaa sitä, että lasten oikeudet ovat aikuisten velvollisuuksia. Viranomaisten on kaikissa lasta koskevissa toimenpiteissä ja päätöksissä otettava huomioon lapsen etu, arvioitava päätösten vaikutusta lapseen ja kuunneltava lapsen mielipidettä.

Vanhemmilla ja huoltajilla on ensisijainen vastuu lapsensa huolenpidosta ja kasvatuksesta.

• Kasvatusvastuuseen ja lapsen huoltoon vanhemmilla on oikeus saada tukea, ohjausta ja neuvontaa. (Teksti YK:n lapsen oikeuksien sopimuksesta)

Lapsityössä juhlittiin lasten oikeuksia

Seurakunnan lapsityössä lasten oikeuksia juhlistettiin tällä viikolla nukketeatteri Sananjalan esityksellä Pieni on paljon. Esityksiä katsomaan oli kutsuttu kerholaisia ja eskarilaisia.

Lapsella on oikeus osallistua messuun

• Lapsille on varattu jokaisessa Kirkkonummen kirkossa kirkkokori, jossa raamattunukkeja sekä kirjoja
  • Pyhän Mikaelin kirkossa on Mikaelin alttari, jonka alueella lapset voivat piirtää, leikkiä kirkkoleikkiä ja lukea kirjoja
  • Lapsi on tervetullut mukaan messuun, eikä pieni ääntely häiritse aikuisten keskittymistä