Päivän Sana 30.04.2017
- Koittaa aika - sanoo Herra Jumala -
jolloin minä lähetän maahan nälän.
En leivän nälkää,
en veden janoa,
vaan Herran sanan kuulemisen nälän.

Aam. 8:11

Kuuntelevassa rukouksessa oma mieli hiljenee

Heikki Hilvo toimii Kuunteleva rukous -koulutuksen alustajana.

Mitä on kuunteleva rukous? Sitä selvitetään Masalan Pyhän Matteuksen kirkolla järjestettävässä koulutuksessa torstaina 15.1. klo 18.30. Alustajana toimii pastori Heikki Hilvo.

– Siis Jumala kyllä kuuntelee ja kuulee. Mutta kuuntelevassa rukouksessa me keskitymme siihen, mitä Jumala haluaa puhua meille ja meidän kauttamme. Miten Hän haluaa rakentaa, kehottaa ja rohkaista meitä, Hilvo kuvailee.

Rukous on ihmisen keskustelua Jumalan kanssa. Siihen kuuluu myös Jumalan äänen kuunteleminen. Kuullakseen kunnolla toista pitää itse olla hiljaa ja keskittyä kuuntelemiseen.

– Me täytämme helposti omalla puheellamme tai kiireillämme juuri sen hiljaisuuden, jossa Jumala voisi puhua meille.

– Me olemme Jumalalle arvokkaita, eläviä ihmeitä. Kuuntelevassa rukouksessa me hiljennämme mielemme, emme tyhjyyteen, vaan kuuntelemaan, mitä Jumala meille puhuu.

Rukous on ihmistä varten. Se pohjautuu siihen, että ihmisellä on suhde Taivaallisen Isän kanssa.

– Ei ole Jumalan tarkoitus, että me touhuilemme monenlaista. Tärkeintä on kuunnella, mitä Jumala haluaa meidän kulloinkin tekevän. Silloin emme ole vain omassa varassamme, vaan elämme ja toimimme Kaikkivaltiaan Jumalan voimassa, Heikki Hilvo rohkaisee.

He huutavat avuksi minun nimeäni, ja minä vastaan heille. (Sak. 13:9)

Kuunteleva rukous -koulutus

, Tinantie 4