Päivän Sana 27.07.2017
täytä lupauksesi Korkeimmalle.

Ps. 50:14

Kuninkaan tien vaellus keskustasta Masalaan

Reijo Turunen innostaa lähtemään rohkeasti vaeltamaan. Kunnonkaan ei tarvitse olla paras mahdollinen. Kuva: Timo Hormio.

Kaikkialla maailmassa vietetään ekumeenista rukousviikkoa tammikuun lopussa. Tällä kertaa rukousviikon teemana on Saman veden äärellä. Kirkkonummella järjestetään ekumeeninen Kuninkaan tien vaellus keskustasta Masalaan.

Ekumeeninen rukousviikko kutsuu kristittyjä keskinäiseen kunnioitukseen, vieraanvaraisuuteen ja sovintoon. Ennen kaikkea se kutsuu yhteiseen rukoukseen.  Rukouksessa kristityt kääntyvät näkemään maailman todellisuuden.

Ekumeenisella rukousviikolla rukoilemme rauhan ja oikeudenmukaisuuden puolesta ja omalta osaltamme liitymme Kristuksen tahtoon, että he kaikki olisivat yhtä (Joh.17:21).

Kuninkaan tien vaellus su 18.1.

Kuninkaan tien vaellus alkaa sunnuntaina 18.1. kokoontumisella Kirkkonummen Pyhän Mikaelin kirkossa klo 14 ja päättyy iltakirkkoon Masalan Pyhän Matteuksen kirkolla klo 17. Matkalla pysähdytään helluntaiseurakunnan Karmel-rukoushuoneella ja ortodoksisessa veljesyhteisö Pokrovassa.

Reijo Turunen on osallistunut ekumeeniselle rukousvaellukselle kolme kertaa.

– Rukousvaelluksella on hyvä tunnelma, johon ihastuin jo ensimmäisellä kerralla. Silloin oli pimeää ja meillä oli lyhtyjä ja soihtuja. Ja kun ensimmäinen vaeltaja kantoi ristiä, niin kaikki näkivät, mistä on kyse.

– Toivon, että vaelluksella eri seurakuntien seurakuntalaiset lähestyisivät toisiaan, eikä olisi eri kuppikuntia. Meillä on yhteinen Jumala!

Kaikki ovat Jumalan luomia

Turunen toivoo, että kristityt hyväksyisivät toistensa erilaisuuden.

– Me kaikki olemme Jumalan luomia ainutlaatuisia ihmisiä, joita Jeesus rakastaa sellaisenaan.

Rukous merkitsee Turuselle mahdollisuutta olla yhteydessä Jumalaan, joka auttaa vaikeuksissa.

– Rukouksessa voi tuoda itsensä ja läheistensä tarpeet ja avunpyynnöt Jumalalle. Kotieläimiä unohtamatta.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen 11.1. mennessä:

• tai
  • tekstiviestillä puh. 050 321 6252.

Ritva Karikoivu

Julkaistu 29.12.2014 15:13 | sivu pävitetty 29.12.2014 klo 15:16:28