Päivän Sana 29.04.2017
- Koittaa aika - sanoo Herra Jumala -
jolloin minä lähetän maahan nälän.
En leivän nälkää,
en veden janoa,
vaan Herran sanan kuulemisen nälän.

Aam. 8:11

Kristus-päivästä alkoi tulinen rukous

Turkuhallissa vietettiin lauantaina 18.10. Kristusta-päivää.  Valtakunnallinen tapahtuma keräsi 10 000 rukoilijaa. Laila Liukka kirjoittaa tunnelmista Turun tapahtuman jälkeen.

Kristus-päivän päätilaisuudessa areenalle kannettiin kaikkien Suomen kuntien liput.Kuva: Veikko Vasko.

Olo on kuin olympiavoittajalla. Sain kunnian olla Kirkkonummen lipunkantaja Kristus-päivässä. Kun 10 000 ihmistä iloitsee ja pauhaa, ja itse on kaikkien Suomen 415 kunnan lippujen keskellä, ei iloa ja riemua voi sanoin kuvata.

Me olemme yhdessä. Kaikki nämä ihmiset halusivat tulla Turkuun rukoilemaan. Kaikki haluavat jatkaa rukousta. Kaikki sitoutuvat.

Myös 120 maan edustajat, jotka olivat tulleet Lahdesta Luterilaisen maailmanliiton kokouksesta, olivat läsnä. Sveitsin Hans-Peter Nüesch, joka on Kristus-päivän isä, oli mukana.

Saamelaiset Lapista ja romaanit tulivat kantamaan omaa lippuaan. Kaikki ikäryhmät olivat edustettuina. Kaikki eri seurakunnat vapaista suunnista korkeakirkollisiin olivat Turussa.

Kun koko areenallinen ihmisiä nousi ylös ja lauloi Jumala ompi linnamme virren, kristittyjen suomalaisten yhteys tuli vahvasti esille. En ole koskaan ollut mukana tilaisuudessa, jossa 10.000 ihmistä rukoilee yhdessä Isä meidän rukouksen.

Lippu kiertää Kirkkonummella

Kirkkonummelta ja Siuntiosta oli seurakunnan järjestämällä matkalla ja bussissa kolmisenkymmentä osanottajaa. Turussa tapasimme myös omatoimimatkalla Kristus-päivään saapuneita tuttuja kirkkonummelaisia.

Lippu matkasi bussissa mukanamme kotikuntaan.  Sen ensimmäinen rukoussiunauspaikka on oma Ilosanomapiirini, seurakuntamme uusi olohuone Ristikalliontie 7:ssä Kantvikissa.

Lipun ei ole lupa jäädä paikalleen. Ensin se kiertää kaikki oman seurakuntamme pienpiirit ja sen jälkeen muut Kirkkonummen seurakunnat.

Oman rukousparini, Markuksen, tuki oli hieno kokemus. Toivon Kristus-päivän opetuksen mukaisesti, että jokainen alkaisi rukoilla yhden ihmisen puolesta uskollisesti.

Siunataan toisiamme. Etsitään rukouspari. Rikotaan rajoja. Pyydetään ja annetaan anteeksi. Uskalletaan rohkeasti olla oma itsemme. Olkaamme oikealla tavalla nöyränä mutta samalla ylpeänä iloisia Kristuksesta.

Lisätietoja:

Julkaistu 29.10.2008 10:09 | sivu pävitetty 29.10.2008 klo 10:33:11