Päivän Sana 29.04.2017
- Koittaa aika - sanoo Herra Jumala -
jolloin minä lähetän maahan nälän.
En leivän nälkää,
en veden janoa,
vaan Herran sanan kuulemisen nälän.

Aam. 8:11

Koulutielle lähdetään siunausta repussa

Kirkkonummen kirkoissa siunataan ekaluokkalaiset koulutielle samalla viikolla, kun koulut alkavat. Vanhemmat, sisarukset, kummit ja isovanhemmat ovat tervetulleita siunaamaan pientä koululaista yhdessä seurakunnan papin ja lapsityön väen kanssa.

Alttarille voi lapsen kanssa tulla yksi tai kaksi aikuista, muut voivat rukoilla penkissä omalla paikallaan.

Varjelusta ja huolenpitoa

– Mitä se siunaus on, kysyy lapsi uusi reppu selässään.

Reppuun on pakattu kynät ja kumit. Kaikki tarvittava on valmiina koulun alkamista varten.

– Se on Jumalan varjelusta ja huolenpitoa, äiti vastaa ja katselee lastaan, jo isoa ja kuitenkin vielä pientä.

Koulun aloittaminen on uusi, ja vähän jännittävä vaihe, niin ekaluokkalaiselle itselleen kuin hänen perheelleenkin. Mielessä ovat uudet kaverit ja opettajat, läksyt ja oppiminen sekä koulumatkan kulkeminen. Yhteinen hetki muiden ekaluokkalaisten ja heidän perheidensä kanssa kirkossa voi osaltaan lievittää jännitystä.

Kouluun lähtevien siunaaminen Haapajärvellä, Masalassa ja keskustassa

Kirkkohetkessä nähdään pieni näytelmä, jossa nukkehahmot pohtivat koulun alkuun liittyviä asioita. Lisäksi lauletaan ja rukoillaan yhdessä. Alttarin luona tapahtuva ekaluokkalaisten siunaaminen saattelee pienet koululaiset turvallisesti koulutielle.

• Ti 9.8. klo 18 , Puukirkontie 20
  • Ti 9.8. klo 18 , Tinantie 4
  • Ke 10.8. klo 18 , Tallinmäki 1

Tilaisuuden kesto noin 30 minuuttia.

Julkaistu 3.8.2016 12:54 | sivu pävitetty 3.8.2016 klo 13:27:51