Päivän Sana 24.07.2017
Herra on kansansa voima,
voideltunsa apu ja turva.

Ps. 28:8

Toivontuottajat käynnisti kolme uutta nettiradiokanavaa

Netissä on vuodenvaihteen jälkeen soinut kolme uutta nettiradiokanavaa Radio Toivo, Radio Lux ja Radio Higher Ground.

Kanavien taustalla on pääkaupunkiseudun seurakuntien sähköisen viestinnän toimitus . Ympäri vuorokauden soivat kanavat ovat epäkaupallisia, ja tauotonta musiikkia eivät edes mainokset katkaise.

Toivoa, klassisia säveliä ja mustan musiikin helmiä

on mustan musiikin ja muun muassa mustan gospelin äänenkannattaja. Kanavan musiikkipäällikkönä toimii Vellu Salminen, joka aiemmin toimitti uuden kanavan nimeä kantanutta radio-ohjelmasarjaa Groove FM:llä.

– Radio Higher Ground tarjoaa parasta afro-amerikkalaista musiikkia. Uutta sekä vanhempaa gospelia, soulia, r&b:tä ja funkia, Salminen lupaa.

vastaa siihen kysyntään, jonka Tilkkutäkki- ja virsilevyjen suosio on osoittanut. Soittolista koostuu suomenkielisestä musiikista.

– Kanavalla soivat laulut, jotka kertovat kaipuusta, epätäydellisyydestä, toivosta ja täyttymyksestä, Radio Toivoa luotsaava Mikko Huotari muotoilee.

Huotari on toiminut  suuria kuuntelijamääriä keräävän Jouluradion musiikkipäällikkönä.

Tomi Vekki puolestaan tuo oman osaamisensa , joka keskittyy etupäässä klassiseen musiikkiin.

– Lux-kanavalta kuulee laadukasta kirkkomusiikkia, virsiä, kuoroja, urkuja ja muuta instrumentaalimusiikkia, musiikin ystäviä puhuttelevia säveliä keskiajalta meidän päiviimme, Vekki luettelee.

Radiokanavat löydät netistä osoitteista:

Kirkon tiedotuskeskus / Helsingin seurakuntayhtymä

Julkaistu 9.1.2009 21:14 | sivu pävitetty 9.1.2009 klo 21:38:48